Brokoli

Pogača s poganjki brokolija, sirom s plemenito plesnijo in salamo krškopoljca na zimskem žaru

Če ste naveličani klasičnih pic, posezite po tej zdravi gurmanski specialiteti.

Sestavine za 1 pogačo

  • šop mladega brokolija, oparjen
  • 100 g sira s plemenito plesnijo
  • 50 g narezane krepke domače salame, najbolje krškopoljskega prašiča
  • oljčno olje
  • sol in poper
  • 500 g moke
  • 3 dl vode
  • 20 g kvasa

Foto: Jure Legac

Foto: Jure Legac

Priprava

  1. 1Najprej pripravimo osnovno kvašeno testo za pogače in pice.
  2. 2Moko, kvas, vodo, 2 žlici oljčnega olja in žličko soli zmešamo in pregnetemo z rokami.
  3. 3Pustimo vzhajati eno uro in nato spet premesimo.
  4. 4Postopek lahko ponovimo še enkrat, nato pa ga še enkrat premesimo in takrat razdelimo v 4 hlebčke.
  5. 5Vsak hlebček razvaljamo v okroglo pogačo.
  6. 6Razvlečeno testo za pico položimo na papir za peko.
  7. 7Če imamo možnost, lahko pogačo spečemo na zunanjem žaru, sicer pa v pečici.
  8. 8S testeno stranjo navzgor ga položimo na vroče rešetke žara in pokrito pečemo.
  9. 9Po prvi minuti peke odstranimo papir, da se ne zažge, testo pa še pustimo na rešetki nadaljnje 2-4 minute, nato vzamemo z žara.
  10. 10Po zapečeni strani testa razporedimo pokuhan brokoli, pokapljamo z oljčnim oljem, nato na čez nadrobimo sir in kolute salame.
  11. 11Vse skupaj previdno položimo nazaj na žar in pod zaprtim pokrovom pečemo še 5 minut.
  12. 12Če se odločimo za peko v domači pečici, testo pokapljamo z oljem in obložimo z brokolijem, koluti salame in sirom.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE