Kamut

Najboljši hrustljavi krekerji

Že razmišljate, s čim boste postregli za praznike? Boste vztrajali pri tradicionalnih dobrotah ali ste za kaj sodobnejšega in bolj zdravega? Ne boste zgrešili, če preizkusite s preizkušeno predjedjo po receptu Nine Osenar. Preprosto odličnimi hrustljavimi krekerji.

Sestavine

  • 200 g kamutove polnovredne moke
  • ščep soli
  • žlica olivnega olja
  • 0,5 dcl vode
  • mak, sezam in bučna semena za posip

Priprava

  1. 1Zmešamo moko sol, olivno olje in vodo, ter zmes gnetemo tako dolgo, da dobimo gladko testo.
  2. 2Testo narežemo na približno deset manjših kosov.
  3. 3Vsak kos posebej zvaljamo na debelino dveh milimetrov.
  4. 4Ko valjamo, lahko testo prej še potresemo z makom, sezamom ali bučnimi semeni, da se vtisnejo v testo.
  5. 5Pečico ogrejemo na 240 stopinj Celzija in pečemo približno 10 minut.
  6. 6Po želji končane krekerje obložimo s suhim paradižnikom, avokadom, rukolo in pinjolami.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE