Aromatični posladek

Kutinova čežana z mandlji

Kutina je danes precej pozabljena. Morda tudi zato, ker jo je treba pred uživanjem vedno skuhati, to pa je za sadeže dokaj nenavadno. A zakaj ne bi to jesen obudili njene čudovite arome in namesto jabolčne klasike pripravili čežano iz kutin? Tako preprosto je!

Sestavine

  • 1 kg kutin
  • zravnano žličko bioingverja
  • zravnano žličko biocimeta
  • 200 g mandljev

Priprava

  1. 1Kutine zdrgnemo s krpo in jih razrežemo na četrtine. Odstranimo dele peščišč in jih narežemo na manjše kose.
  2. 2Stresemo jih v posodo in zalijemo s toliko vode, da so pokrite. Kuhamo jih največ dvajset minut, nato pa odcedimo.
  3. 3Vodo shranimo za pijačo.
  4. 4Kutine pretlačimo z žličko ingverja in cimeta in jih naložimo v skledice ali široke kozarce.
  5. 5Grobo sesekljamo ali fino zmeljemo še mandlje in jih potresemo po čežani.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE