Pomlad na krožniku

Ješprenj s čemažem

Prava spomladanska enolončnica: ravno prav osvežilna, očiščevalna ter nasitna in okusna obenem. Kralj pomladi čemaž se je povezal z ješprenjem, svinjska rebra pa so dala piko na i.

Sestavine

  • 200 g ješprenja
  • pločevinka kuhanega fižola (še bolje, da skuhate sami svoj pridelek)
  • 300 g suhih svinjskih reber
  • 1 čebula
  • 1 korenček
  • 2 krompirja
  • manjša koleraba
  • malo peteršiljeve korenine in gomoljne zelene
  • lovorov list
  • nekaj čemaževih listov
  • sol in poper

Priprava

  1. 1V lonec damo namočen ješprenj, lovorov list in meso.
  2. 2Prelijemo z vodo, solimo in počasi kuhamo okrog 60 minut.
  3. 3Zelenjavne gomolje očistimo in narežemo na manjše kocke.
  4. 4Sesekljamo čebulo in narežemo čemaževe liste.
  5. 5V lonec z ješprenjem in mesom dodamo čebulo, nato še narezano zelenjavo.
  6. 6Počasi kuhamo od 20 do 30 minut, na koncu dodamo še čemaževe liste.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE