Priprava na praznike

Gostija za prijatelje

Če boste v teh decembrskih dneh povabili prijatelje na srečanje in bi jih radi presenetili z dobro hrano, pri tem pa ne porabili celotnega dneva, vam Nina Pušlar priporoča juho iz pora in hrušk. Sliši se odlično.

Sestavine Za 6 oseb

  • 1 žlica masla
  • 4 pori (samo beli del)
  • 0,2 kg krompirja
  • 0,2 kg hrušk
  • 1 l zelenjavne osnove
  • mleko po želji

Foto: Mateja Jordovič Potočnik

Foto: Osebni arhiv

Priprava

  1. 1Na maslu previdno prepražite opran in narezan por.
  2. 2Dodajte narezan krompir in zalijte z zelenjavno osnovo.
  3. 3Počasi kuhajte 30 minut, da se zelenjava povsem zmehča. Nato dodajte očiščene in narezane hruške in kuhajte juho še pet minut.
  4. 4Zmešajte z mešalnikom in solite po okusu.
  5. 5Na koncu lahko dodate še mleko, da uravnate okus in po potrebi razredčite juho do želene gostote.
  6. 6Postrežete lahko toplo ali hladno.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE