Pri Slovenkah in Slovencih, ki jih poznamo iz medijev, se včasih zdi, kot da so nadljudje, saj le redko kažejo znake utrujenosti in naveličanosti, bodisi zaradi nakopičenih obveznosti bodisi težav v zasebnosti ali obojega. Samosvoja pevka Lea Sirk, ki nas je na lanski Emi navdušila z zmagovalno, poučno in svežo pesmijo Hvala, ne, priznava, da brez osredotočenosti na prioritete ne gre.

Kot tipična energična Primorka in članica žirije v oddaji Znan obraz ima svoj glas ponavadi prekipevate od energije, a zagotovo imate tudi vi slabše trenutke. Kaj naredite, ko ste brezvoljni, pa veste, da morate nujno narediti določene stvari?

Zadnje čase so kar velikokrat takšni trenutki. Najbrž se pozna, da nimam več 25 let in se v glavi nakopiči kakšna skrb več. Največkrat se potolažim z ljubeznijo najbližjih in se osredotočim predvsem na prioritete v tistem dnevu. Nato se za vse drugo najde instant oziroma umetna energija, ki traja, dokler je treba biti energičen. Potem se pa kar ugasnem in buljim v steno. (Smeh.)

Preberite še: Slike in spomini iz otroštva Lee Sirk

Kako vam v boj proti lenobi in slabi volji uspe vključiti tudi moža in otroke, da je potem vsa družina v akciji, s kakšnimi zvijačami jih motivirate ali morda oni motivirajo vas?

Pravzaprav boja proti lenobi ne poznam, prej imam težavo, ker sem toliko hiperaktivna, da v utrujenosti delam še več namesto manj. Motiviramo se z opominjanjem na to, kar nam je kot družini najbolj pomembno. Odkar imamo doma šolarko, nas združuje predvsem to, da skupaj delamo domače naloge ali beremo knjige.Prosim, delite z našimi bralkami in bralci svoje najljubše motivacijske stavke kakšnih modrecev ali svoje osebne, ki so vam v zadnjem času posebno pri srcu.

Modrecev ne potrebujemo, motivacijo moramo poiskati na podlagi osebnih izkušenj in želja. Pred mesecem sem prebrala knjigo Pazi, katerega volka hraniš avtorja Kenana Crnkića in jo toplo priporočam vsem, ki potrebujejo malo motivacije za lastno raziskovanje ciljev in življenja. Moj najljubši motivacijski stavek? Uspeh je doseči tisto, kar si želimo, sreča pa je želeti si tisto, kar smo dosegli.