Tetino igrišče je novost na našem trgu in stičišče kakovostnih unikatnih izdelkov, narejenih v Sloveniji. Ustvarila so ga tri energična, topla, pogumna dekleta: Jana Fleišer, mlada podjetnica leta 2014 in vodja zasebnega vrtca Dobra teta, Polona Cvikl Pokorn in Vesna Hrast, vsaka vodja svojega vrtca. »Čeprav smo na trgu tekmice, smo začutile, da lahko združimo moči, znanje, bogate izkušnje pri delu z otroki, ideje in srčno energijo ter ustvarimo nekaj veliko večjega od nas samih,« povedo v en glas in predstavijo nadvse domiselne izdelke: gibalno abecedo, imenko, adožejko ter lesenka. Izklopimo telefone, pripravimo skodelice vroče čokolade in družabno igro. Poiščimo najljubšo iz otroštva, zabava je zagotovljena za ves večer! 

WOOD & ROOTS: IMENKA Personalizirana lesena vstavljanka je didaktični pripomoček za učenje črk in besed. Obenem je lahko prijazen okras v domu!

Vse se je začelo s praznim listom papirja. Sedele so na kavi, tri mlade podjetnice, popolne neznanke in malone tekmice, vsaka izmed njih je namreč vodja svojega vrtca. Samostojna, uspešna in prodorna, z leti izkušenj iz dela z otroki. Vsaka zase polna idej, ki so samo čakale na priložnost, da zasijejo. Tipale so druga pri drugi, kako katera razmišlja, izmenjevale zamisli in se spraševale, ali obstaja skupna energija, pot, ki jo lahko zgradijo in prehodijo skupaj. 

Vihar idej

Jana je vzela svoj zvezek in vanj narisala prvi miselni vzorec. Nenadoma so začele leteti besedne igre, kup medmetov, pik, klicajev, vezajev … Kipelo je od skupne energije in zanosa, iskrilo se je in valovalo, čutile so, kot da letijo, čeprav so še vedno sedele. »Komaj nam je uspelo sproti zapisovati ta vihar zamisli, ki so se kar naenkrat začele porajati,« se hkrati smejijo vse tri.

»Želele smo povezati vse naše izkušnje in znanje, ki smo ga pridobile pri delu z otroki. Ustvariti smo želele igrišče, kamor se bodo radi vračali otroci, starši in njihovi prijatelji in ki se ga zlepa ne bodo naveličali. Narediti nekaj novega za prihodnost, za naše otroke, družine, odnose in ljudi,« navdušene razložijo Polona, Jana in Vesna.

GIBALNA ABECEDA Od A do Ž + pet tetinih najljubših: igre našega otroštva; zbirka tradicionalnih slovenskih iger, ki so urejene v ličen komplet 30 gibalnih kartic s preprostimi navodili in simpatičnimi ilustracijami.

Vrnitev h koreninam

»Stkale smo Tetino igrišče, ki v vsak dom prinaša naše srce, čutno energijo in topel objem, ki si ga zasluži prav vsak. Združuje otroke, družino, medsebojno spoštovanje, razumevanje, delo, poštenost, zaupanje in ljubezen, vse primarne življenjske vrednote, v katere srčno verjamemo tudi same. Namenile smo ga vsem, ki se želijo vračati h koreninam in bistvu igre življenja, otrokom, družinam, bodočim generacijam,« poudarjajo soglasno. 

ADOŽEJKA Didaktični pripomoček za raziskovanje in spoznavanje črk in besed, oblik in podob. Vsebinsko dopolnjuje imenko in razširi njene možnosti uporabe. Družabno in poučno!

»Skrbno smo zasnovale in oblikovale vse izdelke ter zanje izbirale samo naravne materiale. Poskrbele smo za njihovo didaktično in praktično vlogo, obenem pa tudi za lep videz. Vanje smo vlile vse svoje izkušnje in vrednote,« poudarjajo simpatične sogovornice s Tetinega igrišča. 

LESENKO Personalizirano stojalo za mobilni telefon je nadvse uporabna in igriva zadeva za vso družino.