Pogosto pripravljate jedi z oljem, pa so te nazadnje vedno premastne, štedilnik pa povsem zapackan? Omislite si razpršilec – olje vlijte v posodo, ki jo lahko kupite v vsaki bolje založeni trgovini, in maščobo pred vsako uporabo odmerjajte s pršilom. Tako boste uporabili mnogo manj olja, kuhinja pa bo po pripravi čista. Nasvet je zelo uporaben predvsem pri pripravi palačink, ko je treba ponev le malce namastiti.



Ste si omislili bananin kolač, sadeži pa so še povsem nezreli? Zorenje je mogoče pospešiti na več načinov, najučinkovitejša pa je zanesljivo metoda s pečico. Banane z olupkom vred položite na rešetko pečice in jih na hitro zapecite, dokler ne počrnijo. Olupite in uporabite – okus bo fantastičen!



Vam venomer ostaja kruh, ki se žalostno suši, za izdelavo drobtin pa nimate ne časa ne volje? Kruh položite v pekač in ga zalijte z vodo in ga na hitro zapecite v pečici. Kakor da bi kupili svežega v pekarni!



V poletnem času sladoleda ne sme zmanjkati, a če ga pojemo resnično veliko, je smiselno, da ga izdelamo sami. Nadvse enostavno. Kupite nekaj lončkov sadnega jogurta (še bolje, navadnega, v katerega vmešajte spasirano sveže sadje), in jih zlijte v večjo plastično posodo, primerno za zamrzovanje. Spravite v zamrzovalnik – in po nekaj urah uživajte v osvežilni sladici!



Kateri je najhitrejši način, da očistimo in olupimo korenje? S kovinsko mrežico! Korenček namočite in dobro podrgnite – en, dva, tri, lupine več ni!