Čeprav pri nas materinski dan obeležujemo 25. marca, pa ga po svetu vsako leto praznujejo drugo nedeljo v maju. V ZDA, Kanadi, Avstraliji, Južni Afriki, Indiji, na Novi Zelandiji, Kitajskem in Japonskem ter v večini evropskih držav so tako včeraj slavili materinstvo, mnoge zvezdnice pa so ob tem prazniku na družbenih omrežjih delile sveže ali arhivske fotografije svojih mater. 

Valižanska igralka Catherine Zeta-Jones je objavila fotografijo posneto takoj po rojstvu enega izmed njenih otrok, na kateri je objeta s svojo mamo. 

Avstralska igralka Nicole Kidman je mama kar štirim otrokom, prva dva je posvojila, ko je bila poročena s Tomom Cruisom, najmlajši dve hčerki pa sta njena biološka otroka, ki ju je povila z možem Keithom Urbanom. Na materinski dan je objavila dve fotografiji, prvo s svojo materjo in drugo, na kateri je objeta s svojima deklicama. 


Ameriška igralka Courtney Cox je ob materinskem dnevu delila eno svojih najljubših fotografij s hčerko in mamo, ki je nastala pred nekaj leti, ko so skupaj počitnikovali. 


Ameriška igralka Reese Witherspoon je ob materinskem dnevu pod fotografijo z mamo zapisala, da jo v karanteni zelo pogreša in da komaj čaka, da jo spet objame ter da je najboljši del vsakega dneva takrat, ko govori z njo. 

Ameriška političarka in nekdanja prva dama Hillary Clinton je ob materinskem dnevu objavila fotografijo "mater, ki ju ima najraje", to sta njena mati Dorothy Howell Rodham, ki se je poslovila leta 2011, in njena hči Chelsea Clinton, ki ima že tri svoje otroke. Fotografija je bila posneta na hčerin poročni dan pred desetimi leti. 


Tudi nekdanja ameriška prva dama Michelle Obama se je spomnila svoje matere Marian Shields Robertson. Na Instagramu je delila odlomek oddaje, ki jo je posnela za Netflix, v kateri jo z bratom Craigom sprašujeta, kakšno pot pri vzgoji je ubrala. "Zabavala sem se z vama. In vedno sem komaj čakala, kaj vse mi bosta povedala." Michelle je ob tem še zapisala, da ji je mama dala pomembno življenjsko lekcijo, in sicer, da je lahko kot otrok vedno spraševala in bila radovedna, ona pa jo je poslušala, jemala njene misli resno in jo spodbujala pri njenih idejah. "Postavila je temelje, po katerih sem tudi sama vzgajala svoji deklici," je razkrila nekdanja prva dama. 

Najbolj instagramska družina Kardashian seveda ni zamudila priložnosti, da na materinski dan družbeno omrežje preplavi s svojimi fotografijami. Kim Kardashian je delila arhivske fotografije svoje matere Kris Jenner in razkrila, da ji je letos pripravila prav posebno darilo. Od fotografa, ki je dokumentiral materino poroko z Robertom Kardashianom, je odkupila fotoaparat, ki ga je uporabil takrat in ga skupaj z albumom poročnih fotografij podarila Kris. 

Kris Jenner je medtem na Instagramu delila kar celo galerijo fotografij svojih otrok nekoč in danes, ima namreč kar šest otrok, pet hčerk, Kourtney, Kim, Khloé Kendall in Kylie, sina Roberta ter deset vnukov. 

Ameriška igralka Kerry Washington je objavila fotografijo z mamo, na kateri sta oblečeni v belo in zapisala, da jo je prav ona naučila, kako nositi to barvo od glave do peta. 

Brazilska manekenka Gisele Bündchen je v angleščini in brazilščini zapisala zahvalo svoji materi za življenje, ki ji ga je podarila, in sestre, ki jih je dobila. Kot večina zvezdnic je tudi Gisele v karanteni izolirana od svoje matere, zato dejala, da komaj čaka, da jo spet vidi v živo in jo tesno objame. 

Ameriška manekenka Gigi Hadid, ki pričakuje prvega otroka z nekdanjim članom skupine One Direction Zaynom Malikom, je prav tako objavila fotografijo iz otroštva, na kateri sta z mamo Yolando Hadid, ki v trebuščku nosi njenega bratca Anwarja. Zraven je zapisala, da jo bo poskušala kar se da posnemati pri vzgoji svojega bodočega otroka.  

Manekenka močnejše postave Ashley Graham, ki je januarja povila svojega prvega otroka, sina Isaaca, je materinski dan obeležila s celo serijo objav, med njimi tudi videom dojenčka ter fotografijo, na kateri se z mamo skupaj ličita. Ob njej je zapisala, da jo je mama naučila, da pri ličilih velja pravilo manj je več, saj le tako naravna lepota pride do izraza. 

Ameriška manekenka Cindy Crawford je prav tako delila fotografijo s svojo mamo, ob kateri je zapisala, da ji je pokazala, kaj pomeni brezpogojna ljubezen, in ji vlila pogum, da tudi sama postane mati. 

Ameriška pevka Ariana Grande je ob materinskem dnevu delila fotografijo treh generacij žensk njene družine. 


Ameriška igralka Amber Tamblyn je delila hudomušno fotografijo svojega otroštva in zapisala, da je tudi njena mama veliko delala od doma in da je mir takrat dosegla tako, da jo je kot dojenčico posadila v koš za smeti na mizi. "Rada te imam mami. Bila si in vedno boš moj najljubši in najbolj iznajdljivi genij," je dodala s heštegom #MomHacks (mamini triki). 

Ameriška soproga princa Harryja Meghan Markle zaradi svojih korenin materinski dan prav tako praznuje v maju, a je letos z objavo namenjeno tudi temu prazniku pohitela nekaj dni in že sredi prejšnjega tedna objavila video njunega prvorojenca Archieja na njegov prvi rojstni dan. Preberite, kako je praznovala mlada družinica, tukaj

Preberite še: 

- Princ Harry o tem, kako se je življenje dramatično spremenilo 

- 3 načini za vzgojo avokada na domači okenski polici 

- Telovadba doma: Kako pravilno izvajati počepe