Meso

Svinjska ribica kot prigrizek

Kakovosten kos mesa moramo spoštovati in iz njega narediti najboljše, je prepričan Dušan Belšak, priznani kuhar z več kot 37-letnimi izkušnjami. Ne smemo ga s prekuhavanjem ali prepekanjem osiromašiti vsega dobrega. S pravilno kombinacijo živil pa bomo z lahkoto izvabili slastne okuse.

Sestavine za 10 oseb

  • 1 kg svinjskih ribic
  • 3 sveže hruške
  • 3 banane
  • 20 suhih sliv brez koščic
  • 30 tankih rezin pancete
  • sol
  • poper
  • maslo
  • olivno olje
  • 10 dag gorgonzole

Priprava

  1. 1Ribice narežemo na pet mm debele kolobarje, rahlo potolčemo, malo posolimo in popopramo.
  2. 2Banane olupimo, narežemo na širino pancete široke kolobarje, ovijemo s panceto in prebodemo z zobotrebcem.
  3. 3Hruške olupimo, zrežemo na srednje velike kose, dodamo košček gorgonzole in zavijemo s panceto ter tudi prešpilimo.
  4. 4S preostalo panceto zavijemo suhe slive, jih postavimo na ribico, zavijemo in prebodemo z zobotrebcem.
  5. 5Če nam zmanjka sliv ali pancete, improviziramo.
  6. 6Vzamemo dve ponvi. V eno prilijemo olje, v drugi raztopimo maslo.
  7. 7V vročem olju spečemo ribice, v maslu pa najprej opečemo banane, nato pa še hruške.
  8. 8Vse zložimo na krožnik, po želji lahko zamenjamo zobotrebce z dekorativnimi špisi.
  9. 9Zraven postrežemo opečen kruh. Na mizo postavimo staran balzamični kis.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE