Kako pogosto naročate izdelke prek spleta?

Vsekakor enkrat na mesec, ker imam priljubljene spletne strani in jih dnevno gledam. Po drugi strani tudi zato, ker nimam veliko časa za nakupe, zato jih opravim zvečer, ko Sofia spi. Tako je najbolj preprosto in hitro.

Naročate oblačila? Kozmetiko? 

Naročam vse, tudi perilo in čevlje, všeč so mi predvsem izdelki, ki jih pri nas ni. Nora sem na ameriško kozmetiko in znamke, kot so JCrew, Madewell in Chloé, vse kupujem na spletu.

Če oblačilo ni bilo drago, se ne ukvarjam s pošto in vračilom. Imam veliko prijateljic, ki so vedno vesele darila. Pomembno je, da moda kroži in da najdeš ljudi, ki jo bodo nosili.  

Kaj vedno naročite prek spleta in česa ne bi nikoli naročili? 

Težko bi naročila hrano, ker se mi zdi, da si je za hrano le treba vzeti čas. Vedno naročam knjige in jih potem težko pričakujem. Sicer pa jih rada listam tudi v knjigarni in jih vidim v živo, tovrstni nakupi so najbolj čarobni.

Če vam naročeno oblačilo ni všeč ali povsem ulito, ali ga vedno vrnete?

Ga vrnem, včasih pa sem lena in ga raje podarim. Če oblačilo ni bilo drago, se ne ukvarjam s pošto in vračilom. Imam veliko prijateljic, ki so vedno vesele darila. Pomembno je, da moda kroži in da najdeš ljudi, ki jo bodo nosili.Katere strani najraje obiskujete in tam tudi pogosto kaj naročite?

Netaporter, asos, etsy, amazon, victoriasecret, luisaviaroma in forzieri so moje najljubše.

Imate s spletnim nakupovanjem kako slabo izkušnjo?

Nekoč sem naročila kozmetiko iz Anglije in ni nikoli prispela. Žal sem zamudila rok za pritožbo, zato sem ostala brez denarja, a je bila vsota nizka in ni bilo večje škode. To je bilo na začetku, ko še nisem vedela, da je dobro poznati stran in pogledati, ali je mogoče plačati s Paypal sistemom, ki je najbolj varen. 

Seveda so razprodaje tudi na spletu, običajno so še bolj divje kot v trgovini. Na razprodajah je dobro kupovati kose, ki si jih sicer težje privoščimo, torej dizajnerske. Torbice in čevlji so vedno dobra naložba.   

Se držite kakega pravila, da na spletu naročite pravo številko?

Niti ne. Nimam težav s konfekcijo, ker sem visoka. Pogledam, katero številko nosi model in naročim isto, običajno deluje. Sploh na straneh z dizajnersko modo je tako, da navedejo celo višino deklet, ki nosijo kos, zato je vse skupaj še lažje.

Obstaja pri spletnem nakupovanju kak trik? Je na primer določen čas razprodaj, ki ga ne smemo zamuditi?

Seveda so razprodaje tudi na spletu, običajno so še bolj divje kot v trgovini. Na razprodajah je dobro kupovati kose, ki si jih sicer težje privoščimo, torej dizajnerske. Torbice in čevlji so vedno dobra naložba. Trik je tudi v plačilnem sistemu, pazite, da je varno, bolje je, če je mogoče plačati prek Paypala, ker imate možnost vračila denarja in en mesec časa, da dobite kos, ki ste ga naročili. Če je na strani prisoten video, ga le poglejte, ker so lahko kosi na slikah v določeni barvi, ko pogledate video, pa je oblačilo v popolnoma drugačnem odtenku. To se zgodi, ker so kosi slikani v studiu, zato je svetloba zelo močna in jih posvetli. Vedno tudi poglejte velikost in preberite ocene – bralke vedo!