Življenje je rdeča in zelena. Na semaforju nam ena pravi stop, druga naprej, a na križišču življenja sta si veliko bolj blizu. Rdeča je utrip srca, mesenost, čutnost, strast, zelena je brstenje, barva pljuč našega planeta, rast. Kadar se združita v naravi, zelena in rdeča ustvarita najbolj osupljive cvetove, vrtnice, kamelije, nageljne, tulipane, mak, zato ni naključje, da že od nekdaj navdihujeta tudi modne oblikovalce. 

Najbolj ikonične obleke skozi zgodovino so rdeče – kot tista, ki jo je nosila Marilyn Monroe v filmu Gospodje imajo raje plavolaske, pa večerna obleka Nicole Kidman v Moulin Rouge ter elegantna kreacija, po kateri smo si za vedno zapomnili Julio Roberts v filmu Čedno dekle – in zelene – denimo kostum Scarlett O'Hara v kultnem celovečercu V vrtincu, tudorska oprava, v kateri je očarala Natalie Portman v filmu Druga sestra Boleyn in svilena obleka, ki jo je nosila Keira Knightley v Pokori

Če torej želite pustiti vtis, ni boljše izbire kot rdeča ali zelena. In prav to je s poletno kolekcijo uspelo celjski modni oblikovalki Jolandi Thaler, ki je rdeče in zelene kreacije predstavila na nedavni modni reviji Čarobnost mestnih trgov v knežjem mestu. Barve tokratne kolekcije je še dodatno poudarila posebna izbira materialov, od čutnega rdečega satena do olivno zelenega pliseja, ki z najbolj drobnimi gubicami ustvari eleganco in fluidnost.  

Iryna Osypenko v plisirani zeleni kreaciji.

Po modni pisti na Glavnem trgu v Celju so se tudi tokrat sprehodili modeli V. S. produkcije, med njimi sta goste še posebej navdušila ena naših najbolj znanih manekenk Iryna Osypenko in pevec ter maneken Matjaž Kumelj. Za organizacijo je prav tako poskrbela ekipa V. S. z Vladimiro Skale na čelu ter Zavod za kulturne prireditve in turizem. 

Matjaž Kumelj v drzni moški opravi.