Obuditev blagovne znamke Peter Kozina, ki se je z nostalgijo spominja marsikatera Slovenka in Slovenec, je žirovsko podjetje Alpina vzelo skrajno resno. Združili so znanje o obutvi, ki v Alpini že desetletja temelji na udobnih kopitih in poznavanju ergonomskih zakonitosti stopal z več kot sedemdesetletnimi izkušnjami svojih čevljarskih mojstrov, posegli po naravnih materialih najvišje kakovosti, dodali še sodoben oblikovalski pristop in nastala je kolekcija, ki je požela navdušenje tudi na največjem evropskem obutvenem sejmu The Micam v Milanu februarja letos. Odzivi tujih kupcev so zelo obetavni, so nam zaupali v Alpini, saj so po tej predstavitvi prejeli naročila vzorcev od dolgoletnih partnerjev iz Nemčije, Rusije, Finske, Irske, Estonije pa tudi novih iz Avstralije, Nove Zelandije, Japonske in Izraela. Kot kaže, se bo ponovil rekord iz zlate dobe tovarne Peko, ko so na vrhuncu proizvodnje izdelali in prodali toliko čevljev, da bi z njimi lahko povezali Moskvo in Tržič

Najprej ženske, potem moški

Med slovenskimi kupci bodo prve prišle na svoj račun ženske, saj je Alpina deviško kolekcijo Peter Kozina to jesen posvetila njim. Od balerink do salonarjev z visoko peto, od gležnjarjev do visokih škornjev, čevljev z vezalkami in takšnih na zadrgo, elegantnih in športnih različic, za vsako se bo našlo kaj. Tudi barve v kolekciji so mikavne, to jesen in zimo se ne bomo mogle upreti vinsko rdeči in globoko zeleni. Brez skrbi, poskrbljeno bo tudi za moške, spomladi namreč Alpina obuja še znamko Peko, ki bo postregla z elegantnimi usnjenimi čevlji zanj pa tudi zanjo. 

Obutev bo oblikovala Nika Ambrožič Urbas

Jesensko-zimske modele Peter Kozina ponosno nosi žirantka oddaje Zvezde plešejo in modna poznavalka Nika Ambrožič Urbas, ki je postala tudi obraz kolekcije, kmalu pa se lahko nadejamo njene oblikovalske note, saj bo skupaj z Alpininimi mojstri svoje ideje prelila s papirja na čevljarska kopita. Naj vam zaupamo, da smo med nedavnim obiskom Alpinine tovarne v Žireh imeli priložnost pokukati v zakulisje in že videli, kaj šivajo za prihodnjo sezono. Samo namig, drzno, zapeljivo in romantično bo. Do takrat pa bomo z veseljem obuli čeveljce, ki jih oplemeniti 130 parov ustvarjalnih Alpininih rok, ki skrbno izdelajo tudi do 700.000 parov obutve na leto.