Njen talent jo je pripeljal celo na londonski teden mode, tako je postala prva oblikovalka z Downovim sindromom, ki je svoje kreacije predstavila na tovrstnem dogodku. BBC jo je uvrstil na seznam stotih žensk, ki najbolj navdihujejo: naslov je majhna nagrada za leta truda, borbe in razočaranj.
Ljubezen do tekstila in krojev Isabello spremljajo že od malega, njena babica je imela nekdaj v lasti atelje, kjer je ustvarjala tradicionalna pisana oblačila, značilna za Gvatemalo. Zataknilo se je pri vpisu na šolo oblikovanja, v kar dveh šolah so menili, da Isabella, čeprav kaže izreden talent, ne bo zmogla zahtevnega študijskega programa. Isabelli neuspeh ni vzel upanja, vpisala se je na šivalno akademijo za ženske. Našla se je v digitalnemu ustvarjanju vzorcev, ki jih riše in digitalno obdela sama.


PREBERITE VEČ: Kakšen stil je blizu Melaniji Trump?Svojo linijo oblačil je poimenovala Down to Xiabelle, namenjena je ženskam z Downovim sindromom, prva kolekcija pa nosi naslov Mir in ljubezen. Oblačila so zlahka stilsko prepoznavna, Isabella se rada poslužuje sodobnih silhuet, vezenin in avtentičnih tkanin. Te tkejo pripadnice majevskih ljudstev, živeče v odročnih delih Gvatemale.
Isabella si želi, da bi s svojimi kreacijami razveselila kar največ ljudi. Obenem vsem, ki dvomijo vase sporoča, da je dvom odveč: »Moja oblačila so dokaz, kaj lahko dosežemo, ne glede na omejitve. Želim si, da bi me ljudje poznali kot tisto dekle z Downovim sindromom, ki ne pozna strahu in je sposobna doseči svoj cilj.«