Kate Spade se je na oblikovalsko pot podala šele pri 31. letih. Pustila je mesto urednice za področje modnih dodatkov pri modni reviji Mademoiselle z vizijo, da želi ustvariti popolno žensko torbico. Njena želja je kmalu prerasla v več milijon dolarjev vredno modno podjetje Kate Spade New York, ki ga je ustanovila leta 1993. Začetek ni bil rožnat, je oblikovalka nekoč povedala za časopis New York Times, denar za material za torbice sta z možem Andyjem Spadeom dvignila iz njegovega pokojninskega sklada, nekaj časa pa celo živela pri prijateljih, saj so še neprodane torbice do zadnjega kotička polnile njuno stanovanje. A znamka je kmalu požela uspeh in iz skromne proizvodnje torbic zrasla v globalno podjetje, ki je na trg serviralo vse od oblačil in čevljev do dodatkov za dom. Leta 2006 se je Kate z možem za kratek čas umaknila iz modne industrije, prodala sta svoj delež podjetja, a se le desetletje kasneje ponovno vrnila v sedlo. Ustanovila sta novo linijo Frances Valentine, ki jo je oblikovalka posvetila hčerki Frances Beatrix Spade, svoje ime pa preimenovala v Kate Valentine. 


Kate Spade z ameriškim oblikovalcem Michaelom Korsom.


Oblikovalko je v njenem newyorškem stanovanju na elitni ulici Park Avenue včeraj našla njena gospodinja, policija pa je razkrila tudi, da je pokojna pred smrtjo zapisala slovesno pismo. Kaj je v njem sporočila svojim bližnjim, niso komentirali, potrdili pa so, da je šlo za tragičen samomor z obešanjem. Žalostni novici so se že poklonila številna velika imena modne industrije in mnoge zvezdnice, ki so oboževale njene izdelke, Katino podjetje pa je na twitterju objavilo sporočilo, v katerem izrekajo sožalje tudi oblikovalkini družini, njenemu možu in najstniški hčeri. 


Oblikovalkine torbice so postale sinonim uspešne poslovne ženske, nosile pa so jih tako navadne ženske kot zvezdnice, denimo ameriška komedijantka Kathy Griffin.