Za nasvet smo se obrnili k izvrstni poznavalki kozmetike, Niki Ambrožič Urbas, ki nam je zaupala, da je rešitev za sijoč videz popolnoma preprosta: »Narava nam jeseni ponuja obilico sočnih agrumov in prav v njih se skriva negovalna sestavina, ki vam bo povrnila sijaj – vitamin C.« Če si torej želite, da bo vaša koža spet videti sijoča in negovana kot njena, potrebujete skrbno nego z izbranimi sestavinami za ciljno delovanje.

Zdrav sijaj kot po dobrem spancu

Vitamin C ima izjemno pomembno vlogo pri zaščiti naše kože pred staranjem, a ne samo to, med drugim je aktiven pri sintezi kolagena, preprečuje kemijske reakcije, ki povzročajo neenakomeren ton kože, in ima blag učinek pilinga. Ker ga telo samo ne more proizvesti ali skladiščiti, je pomembno, da ga zagotavljamo s posebnimi kozmetičnimi formulami. Ob tem je Nika dodala: »Vitamin C postaja vse bolj priljubljena negovalna sestavina, na katero prisegam tudi jaz. Navdušuje me predvsem s svojo sposobnostjo, da vizualno osveži polt, saj obrazu doda tisti zdrav sijaj, ki ga sicer dosežemo takrat, ko smo spočiti. Poleg tega vitamin C učinkovito ščiti kožo pred škodljivimi vplivi sonca.« In kako ga uporablja ona?

Nikina negovalna rutina

Nika nam je z veseljem zaupala, da za negovano kožo že vrsto let prisega na izdelke priznane kozmetične znamke Collistar, katere obraz je postala v letos. V svojo rutino namreč redno vključuje izdelke iz linije Pure Actives Vitamin C, ki njeni koži povrnejo sijaj in skrbijo za zaščito pred staranjem. Posebej za nas je razkrila, kako jih uporablja: »Collistarjev serum iz linije Pure Actives uporabljam zjutraj, saj poskrbi za zaščito kože pred vplivi sonca in se odlično ujema s preostalimi negovalnimi izdelki v moji rutini. Pozorna pa sem na to, da stekleničko shranjujem v omarici, da stik s svetlobo ne oslabi njegovega delovanja, je pa serum najbolj učinkovit v kombinaciji s kremo, ki prav tako vsebuje vitamin C. Moja prva izbira je prav gotovo krema Collistar Pure Actives, ki krasno zaključi mojo jutranjo nego, z dodano ferulinsko kislino pa še dodatno spodbudi delovanje tega učinkovitega vitamina.« Serum in krema Pure Actives Vitamin C sta nadvse učinkovita tudi kot samostojna izdelka, a sta zaradi skupnega antioksidacijskega in posvetlitvenega delovanja ter posebnih izboljšanih lastnosti skupaj še močnejša v boju proti nepravilnostim.


Inovacija nege 

Inovativno linijo izdelkov Pure Actives Vitamin C, ki vsebuje novo generacijo vitamina C, so razvili Collistarjevi vrhunski strokovnjaki z mislijo na sijočo, nahranjeno in negovano polt. Vaš nepogrešljivi spremljevalec bo gotovo postal Collistarjev serum Vitamin C + Alpha-Arbutin iz linije Pure Actives, ki osveži sivo polt in zmanjša znake utrujenosti, delovanje seruma pa je dodatno okrepljeno ob uporabi Collistarjeve kreme Vitamin C + ferulinska kislina, ki kožo nahrani, zaščiti celice in spodbudi tvorbo kolagena. Izdelka sta primerna za vse tipe kože, tudi občutljivo, ter sta popoln dodatek k lepotni rutini, saj ju lahko uporabljamo tako kot del klasične nege ali za bolj specifično nego. Izdelki Collistar vsebujejo visokokakovostne aktivne vsebine, ki delujejo izjemno globoko in tako skrbijo za negovano kožo od znotraj.

Naj bo jesen sijoča!