Kako se je pravzaprav začela vaša zgodba, kaj vas je navdihnilo, prepričalo, da je to vaša pot? 

Že v rani mladosti sem z babico nabirala in vzgajala vrsto zelišč. V odraščanju sem se pobliže seznanila s kemijo, ki me je prav tako veselila. V nenehnem iskanju novega in raziskovanju sem združila ljubezen do narave in kemije in začela izdelovati naravno kozmetiko Odori. Katere rastline in sestavine so vaše »najboljše prijateljice« in kje jih nabirate? Kdo vas je pravzaprav najbolj podučil o njihovih zdravilnih in lepotnih učinkovinah? 

Skoraj vsa zelišča, ki jih uporabljam za svojo kozmetiko, naberem na lastnem vrtu. Med prvimi so bili ognjič, kamilica, sivka, rožmarin, smilj in še vrsta drugih. Prav babica me je med odraščanjem poučila o številnih učinkovinah, izvlečkih in tudi zeliščih. Veliko znanja sem pridobila med študijem in samostojnim raziskovanjem, vendar se poučevanje babice še danes ni končalo. (smeh) 

Kako pravzaprav nastane denimo milo iz ognjiča in zakaj je to zelišče vsestransko dobro? 

Ognjičevo milo pri nas izdelujemo po tradicionalnem hladnem postopku. Bistveno je, da maščob ne pregrevamo in ohranimo vse učinkovine dodanih izvlečkov. Ognjič ima pri meni poseben pomen, saj je bil moje prvo uporabljeno zelišče. Ima številne pozitivne lastnosti. Primeren je predvsem za suho in občutljivo kožo. Naša mila, ki so izdelana iz ognjiča, prav zato priporočamo za otroke, ki so običajno najbolj občutljivi. Kaj pa univerzalno mazilo za dobro počutje? 

Spet – ognjičevo mazilo! (smeh) 

Kaj pa lepotno? Na primer proti staranju? 

Proti staranju je najpomembneje, da uporabljamo nasmeh. Mislim pa tudi, da vlažilni fluid z vrtnico, ki ima zaradi dodanih učinkovin veliko antioksidantov, ohranja prožnost in mladosten videz kože. Opišite nam še malo svojo proizvodnjo; kakšen je proces in kolikšna ekipa ste Odori? 

Naša proizvodnja je majhna, saj gre za družinsko podjetje. Vse izdelujemo ročno, unikatno iz naravnih sestavin, ki jih v večini pridelamo sami. V mesecih povečane prodaje mi pri delu pomagajo družinski člani, najpogosteje pa za vse poskrbim sama. Seveda je med sezono gojenja vseh zelišč, ki jih potrebujem, to čisto druga pesem. Takrat mi vseskozi pomaga moja babi, tako z nasveti kot z delom. 

V zadnjem času ste precej razširili ponudbo. Kateri pa je vaš izdelek, za katerega bi lahko dejali, da je številka ena, da je najboljši, in zakaj? 

Izdelek, nad katerim sem še vedno zelo navdušena, je naš naravni dezodorant brez sintetičnih dodatkov. Ne deluje kot antiperspirant, saj po nanosu koža diha. Omogoča naravno ohranjanje prijetnega vonja. Kaj menite o stari navadi vstavljanja sivkinega mila med perilo? 

Menim, da imamo toliko drugih vonjev, ki jih lahko zamenjamo s sivko. (smeh) Osebno imam rada veliko bolj sveže vonje, kot so rožmarin, meta ali limonina trava. 

Vaš vsakodnevni naravni lepotni nasvet? 

Prijazen nasmeh vedno lahko polepša dan. Lepi smo, kadar se smejimo! Kam in s čim nameravate še naprej? 

Trenutno želim, da nas spozna čim več uporabnikov naravne kozmetike, ki cenijo takšne izdelke. Sami si postavljamo omejitve, zato o tem ne razmišljam.