Vsaka, ki si drzne nadeti kričečo rdečo šminko, jasno sporoča, da z njo ne gre zobati češenj. In čeprav je dolgo veljalo pravilo, da moraš zmagoviti rdeči odtenek 'znati' nositi, imeti zanj pogum ali določeno stopnjo karizme, se vedno več žensk in deklet danes opogumlja in ruši ta toga pravila. Ličila, navsezadnje, so kot tubice in lončki slikarskih barv. Vabijo, da jih preizkusimo, edina omejitev pa je naša domišljija.

Ko že govorimo o rdeči, vas bodo strokovnjaki ličenja vedno opomnili, da pri izbiri upoštevate ten vaše polti. Porcelanasta koža prenese vse odtenke, svetlopolte si lahko privoščijo rdeče z modrikastim tonom, če je vaša polt olivna, boste prijateljica z oranžnimi odtenki, in tako naprej in tako dalje. Vidite, zgodba se zna kaj hitro zaplesti. Rdeča šminka ni več ena in edina, ampak celo morje izbire ter prava znanost kombinacij, od barve oči in las, do odtenka polti ter beline vašega nasmeha. Težko je doumeti vse to in jo hkrati nositi samozavestno.

Morda se je isto posvetilo tudi lepotnim čarovnikom pri ameriški znamki profesionalne dekorativne kozmetike MAC. Izmed cele palete mat tekočih šmink so ustvarili tudi čudovito živo rdečo, ki že žanje status kultnega lepotnega pripomočka med zvezdnicami in navadnimi smrtnicami povsod po svetu. Da je MAC Retro Matte Liquid Lipcolour v odtenku Feels so grand (ime obljublja, da se boste z njo počutili veličastno) resnično deklica za vse deklice, so nam dokazale igralke, manekenke in navdušene instagramovke.

 

Mac Retro Matte Liquid Lipcolour, odtenek Feels so grand


Nosila jo je brazilska lepotica Adriana Lima, na zabavi ob letošnji podelitvi oskarjev pri Eltonu Johnu. Lik Jesse iz priljubljene serije Punce (Girls), se ji ni odrekel celo zadnjo sezono. Cela paleta žensk z vseh kotičkov sveta, od belopoltih in latinsko ameriških, do indijskih in temnopoltih, zdi se, da ta rdeča iznajdba ne pozna več prastarih omejitev ličenja.