Tako smo tudi v torkovem polfinalu bili priča le redkim elegantnim opravam, ki prestolnici mode pritičejo, že videnim plešočim rumeno-črnim volkovom, sicer pa je bil za ljubitelje mode to precej dolgočasen večer.   

»Dress to impress« (op. p. obleko, ki naredi vtis) pa lahko pričakujemo v današnjem polfinalu, obljubljajo. »Tehta skoraj 40 kg, sestavljena pa je iz več kot 90.000 pravih biserov, kristalov in perja,« razlaga slavni avstralski modni oblikovalec Alin Le'Kal. Za njeno izdelavo so porabili več kot 2.500 ur, zaradi občutljivosti izdelka pa ga za transport do Torina ni želela sprejeti nobena letalska družba. 

Kakorkoli – zdaj je v Italiji, v opravi, ki jo dopolnjuje še večkilogramski kos obraznega nakita, pa bo nastopil popularni 23-letni avstralski umetnik in glasbenik Sheldon Riley. »Visok moški v poročni obleki z vojaškimi škornji,« se pošali, a hkrati pove, da so se mu z nastopom na Evroviziji uresničile življenjske sanje. 

Foto: EBU/Nathan Reinds

Podobo obleke je namreč že pred petimi leti zasnoval kar sam – z namenom, da bo nekega dne v njej nastopil na največjem glasbenem tekmovanju. Ko je zmagal na nacionalnem izboru, je brez pomislekov k sodelovanju povabil še Alin Le'Kal-a, s katerim sta izpopolnila ekstravagantno kreacijo. Za Rileya, ki bo odpel mogočno skladbo z naslovom »Not the same«, je bil že izbor druge barve pravi izziv. »Poznamo ga kot estradnika, ki je vedno zavit v črno, tokrat pa je želel izpostaviti angelski videz,« je povedal Le'Kal. 

Foto: EBU/Andres Putting

Sicer pa izbor oblikovalca ni naključje. V preteklosti je že zaslovel s kreacijami, ki so jih nosile velike svetovne zvezde, kot so igralka Lindsay Lohan, starleta Paris Hilton, igralka Julia Morris, igralka in pevka Nicole Scherzinger ter pevki Kelly Rowland in Sophie Monk