Čeprav so govorice o združitvi krožile že vse od letošnjega februarja, vseh pet članic Spice Girls je namreč tedaj na družbenih omrežjih delilo skupno fotografijo z oznanilom, da načrtujejo skupni projekt, so oboževalci sinoči zapadli v pravo histerijo, ko so datumi za britansko turnejo postali resničnost. Četverica bo koncertiranje pričela na prvi junijski večer na stadionu v Manchestru, nato pa bodo obiskale še druga britanska mesta, vključno s prestolnico, kjer se bo veliki nastop zgodil 15. junija. Vstopnice bodo v prodajo šle že to soboto ob natanko 10.30 uri dopoldne po britanskem času (pri nas 11.30), organizatorji pa pričakujejo, da bodo, kot je to v navadi za velika glasbena imena, pošle v nekaj minutah. Skupini, katere moto še naprej ostaja Girl Power (dekliška moč), ki je zdaj aktualen še bolj kot kdajkoli poprej, se na britanski turneji žal ne bo pridružila Victoria Beckham, v glasbenih letih bolj poznana kot Posh Spice, saj se želi"še naprej osredotočati na svoj modni imperij". K sodelovanju je ni uspela prepričati niti kolegica Mel B (Scary Spice), ki se je na nedavno noč čarovnic preoblekla v gospo Beckham, v rokah pa držala napis:"Ne, ne grem na turnejo!" Ob Scary Spice je bil še prijatelj, oblečen v Davida Beckhama, ki je z napisom sporočal: "Prosim, prosim, prosim, stori to za oboževalce Spice Girls!" Victoria se na domiselni kostum ni javno odzvala, je pa ob včerajšnji novici na Instagramu objavila fotografijo združene četverice in jim zaželela veliko uspehov na turneji. Dodala je še, da so bili dnevi, ko je bila tudi sama del dekliške skupine, pomemben del njenega življenja. 


 

Svoje navdušenje je preko Instagrama izrazila tudi Baby Spice Emma Bunton, ki je objavila arhivsko fotografijo svojih Spice dni in zraven zapisala: "Pričnimo to zabavo."


Na družbenih omrežjih so se kakopak takoj pojavile tudi vzhičene fotografije oboževalcev, mnogih tudi tako mladih, da jih ob nastanku Spice Girls sploh še ni bilo na svetu. To dokazuje, kako priljubljena je še vedno ideja o dekliški skupini, ki je uganjala norčije v videospotih in na odrih ter posnela tudi filmski muzikal Spice World. Spice Girls so glasbeno pot pričele leta 1994 in postale prava medijska senzacija. Leta 1998 jih je zapustila Geri Horner (tedaj Helliwell), a so glasbeno pot nadaljevale še dve leti kot četverica. 2000 so nazadnje oznanile razhod, a so se leta 2007 spet našle in kot peterica organizirale svetovno turnejo. Nazadnje so skupaj nastopile leta 2012 na Olimpijskih igrah v Londonu. Med njihove največje uspešnice spadajo skladbe Wannabe, Who Do You Think You Are in Viva Forever. 


Zadnji nastop peterice leta 2012 na Olimpijskih igrah v Londonu. Foto: AFP