Meta

Solata s pršutom

Poprova, čokoladna, limonska, jagodna, mačja in še številne vrste mete se v teh tednih bohotijo na vrtovih in v naravi. Sveže nabrano meto vključimo v vsakdanjo kuharijo in uživajmo v njeni aromatični svežini. Ne prija le v obliki napitkov in čajev ter kot dodatek v čokoladnih sladicah, izboljša tudi okus solat, omak in zelenjavnih prilog.

Sestavine

  • 50 g mešane listnate solate
  • 2 na krhlje narezani nektarini
  • 50 g tankih rezin bresaole (govejega pršuta)
  • pest indijskih oreščkov
  • pest svežih listov mete
  • 1 žlica ekstradeviškega olivnega olja
  • 1 žlička balzamičnega kisa
  • ščepec soli in popra

Priprava

  1. 1Solati dodamo narezane nektarine in indijske oreščke.
  2. 2Na sredi obloženega krožnika oziroma sklede lično razporedimo meto in zvitke pršuta.
  3. 3Naredimo preliv iz olivnega olja, balzamičnega kisa, soli in popra.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE