Silva in Azad Karim ubirata skupno pot že več kot štirideset let. O njej v Beli na Vipavskem rojena profesorica likovne vzgoje, ilustratorka, slikarka in keramičarka ter priznani akademski slikar s končanim podiplomskim študijem grafike iz starodavnega Erbila, milijonskega velemesta iraškega dela Kurdistana, povesta marsikaj. Ni jima bilo lahko, saj je imela okolica, tudi najbližji, z njuno zvezo veliko težav. A kot pravi Silva, je že Mali princ Antoina de Saint-Exupéryja dejal, da »ne pride daleč tisti, ki gre kar naravnost«. Onadva zagotovo nikoli nista šla kar naravnost, zato tudi ne marata, da bi ju popredalčkali zgolj kot Slovenko in Kurda, kristjanko in muslimana, saj na človeka vedno gledata kot na človeka, ne pa kot pripadnika določene narodnosti in veroizpovedi. Imata se predvsem za ustvarjalca, ki umetnost neizmerno spo...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!