In to kljub temu, da ga je jeseni 2016, ko se je njuna ljubezenska zgodba začela podirati kot hišica iz kart, obtožila celo nasilništva nad enim od sinov, pa popivanja, uživanja mamil in sploh vsakršnega neodgovornega vedenja. Sledila je bridka bitka za skrbništvo nad otroki, med katero se je Brad za kar nekaj časa moral sprijazniti zgolj z občasnimi nadzorovanimi obiski in telefonskimi pogovori, nekdanja partnerja pa naj bi se prepirala tudi glede premoženja. 

Toda dobri dve leti po tem, ko je svet šokirala vest o koncu hollywoodske pravljice, ki naj bi se celo začela pred kamerami, in sicer med snemanjem filma gospod in gospa Smith, se je dogajanje zasukalo v drugo smer. Angelina naj bi si želela Brada nazaj, hrepeni po časih, v katerih so bili srečna družina in si želi znova njegove bližine. Razdvojenost in ločeno preživljanje čas z otroki ji gredo pošteno na živce, zdi se ji, da je Brad v tem času dodobra dozorel in postal prav takšen moški, po katerem je hrepenela.

Ni pa znano, kako se na njeno snubljenje odziva Brad. Po nekaterih navedbah naj bi bila zamera, ker ga je prikazala v tako slabi luči tako pred družino kot javnostjo, prevelika, dobro obveščeni viri pa še pristavljajo, da so se tudi ohladila čustva do bivše ...

Zvezdnika sta sicer od nedavnega uradno samska, čeprav ločitveni postopek še ni sklenjen. Gre za tako imenovano razcepitev, za katero sta zaprosila oba, omogoča pa jima, da nista več uradno poročena, vendar se še vedno lahko ukvarjata s končno ločitveno odločitvijo v povezavi s premoženjem in skrbništvom.