Želela sem pisati o 8. marcu, ker je ta dan pomemben opomnik. Letos bi morala pisati o ženskah v Sloveniji, o ženskah, ki so žrtve brutalnega partnerskega nasilja, vse več in vse bolj psihičnega, ki strašansko boli. Boli bolj kot fizično. Pri sebi imam osebno zgodbo ženske, ki je živela z znanim Slovencem v popolni patologiji, ostudnem odnosu, in veste, kaj jo je rešilo? Nič novega vam ne bom povedala, žal. Rešila jo je bolezen. Nepričakovana, sunkovita, mrakobna. Ja, ta je bila njen izhod – in ni edina. Spomnim se vsaj treh žensk ter njihovih besed in spoznanj. Ena izmed njih mi je dejala, da skorajda ni ženske z intimno-partnerskim pogoriščem, tudi finančnim, da je ne bi udarila še bolezen. Rak, praviloma. 

Poslušajte, smo spet tam, kjer smo bili v času covid...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!