Iz domače pečice

Ruski jabolčni kolač

Da ne bi po obilnem pustnem sladkanju prišli iz ritma, si privoščite prav posebno dobroto. Ruski jabolčni kolač je slavna tradicionalna slaščica z ogromno različicami. Tale je preprosta, a izjemno okusna.

Sestavine

  • 5 jajc
  • 250 g sladkorja v prahu
  • 250 g masla
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja (ali nekaj kapljic vaniljevega izvlečka)
  • 100 g zmletih orehov
  • 250 g moke
  • 1 zavitek pecilnega praška
  • 1 žlička zmletega cimeta
  • 1 žlica kakava v prahu
  • 3 jabolka
  • 1–2 žlici ruma
  • sladkor v prahu (za posip)

Priprava

  1. 1Pečico segrejemo na 160 °C.
  2. 2Jajca ločimo in iz beljakov stepemo trd sneg.
  3. 3V večji skledi penasto umešamo maslo, rumenjake in obe vrsti sladkorja.
  4. 4Nato primešamo sneg, moko, presejano s pecilnim praškom, orehe, cimet in kakav.
  5. 5Jabolka olupimo, narežemo na kocke in polijemo z rumom, nato jih vmešamo v testo.
  6. 6Testo razgrnemo v namaščen in pomokan model ter pečemo 1 uro in 15 minut.
  7. 7Ohlajen kolač potresemo s sladkorjem v prahu.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE