Raiven si redno poskuša izboriti zmago za nastop na velikem evrovizijskem odru, a ji je ta letos spolzela iz rok že tretjič. V Izrael je pesem Kaos vendarle ni ponesla, tam bosta slovenske barve zastopala Zala Kralj in Gašper Šantl, ki sta več kot uspešno prepričala občinstvo in osvojila več kot 70 odstotkov glasov.

In verjetno bi potem vse tiho bilo, če ne bi žirantka in lanska zmagovalka Lea Sirk v mikrofon jasno izrazila svojega razočaranja nad zmagovalcem in to pospremila tudi s kletvico. V javnosti je seveda sprožila burne polemike o (ne)profesionalnosti in vlogi žirantke, ki da si je v resnici ni zaslužila, Primorka Lea pa je stoično stala za svojimi besedami in tudi ponovila prepričanje, da si je zmago po njenem zaslužila Raiven.



In po tem, ko je dva dni po izboru najprej molčala, je dogajanje nazadnje le komentirala tudi osmoljena pevka, ki je stopila v bran žirantki brez dlake na jeziku in na svojem profilu na družabne omrežju zapisala: »Lea je svojo vlogo žirantke oddelala profesionalno. Če bi svojo izjavo povedala sekundo pred razglasitvijo rezultatov, bi bila zgodba drugačna. Njeno delo žirantke se je zaključilo takoj po razglasitvi rezultatov in s svojo izjavo ni vplivala na končni izid in ni škodila nikomur. Kaj je tu neprofesionalnega? Kaj je tu dvoličnega? Od kdaj je dvoličnost to, da pred vsemi poveš, kaj si misliš? Je bila Lea s svojo izjavo žaljiva do Zale in Gašperja? Je o njima povedala karkoli grdega? Ne. Očitno sva z Leo gumbek za ljudi, ki se vsaj enkrat na leto lahko izrazijo na omrežjih, kjer imajo sicer enega sledilca. Vsem, ki RTV-ju, Lei in meni očitate, da je bila moja zmaga načrtovana, pa bi dodala še to: če bi za vsako ceno želela zmagati, se s KAOS-om nikoli ne bi prijavila na Emo. Že ob ustvarjanju pesmi sem se zavedala, da je pesem nekonvencionalna in da veliko ljudem ne bo všeč. Pa sem to pesem vseeno prijavila na Emo, ker sem končno zbrala pogum, da brez zadržkov ljudem pokažem temačnejši kotiček svojih misli in jim pokažem še več sebe. Ostala sem zvesta SEBI. In to je ena najboljših odločitev, ki sem jih sprejela na svoji glasbeni poti.«



Zmagovalca do Lee Sirk ne gojita zamere, po njunem je povsem normalno, da se takšen spektakel, kot je Ema, lahko znajde tudi v vrtincu čustev in se komu tudi zareče kakšna grda beseda, strasti pa je poskušal pomiriti tudi urednik razvedrilnega programa na RTV Vanja Vardjan, ki je v Odmevih pojasnil: »Oba superfinalista sta dobila denimo od Lee Sirk enako število točk. Teorija zarote o tem, da je ona koga favorizirala, torej takoj pade,« je pojasnil in dodal, da je Lea Sirk, ki se je po Emi znašla v središču škandala, preprosto svoji kolegici v tolažbo rekla, da sočustvuje z njo, ker ni zmagala, pri tem pa uporabila neprimerne besede. Zaradi tega, ker jih je bilo slišati v neposrednem prenosu, se je gledalcem opravičil.