Princa Harryja je prireditev še posebej ganila, odkar je postal oče. »Ko sva bila z ženo tukaj z vami lansko leto, sva že vedela, da pričakujeva prvega otroka. Nikomur še nisva povedala, bilo je samo med nama ...« je v slavnostnem govoru razkril princ. Na tem mestu mu je za nekaj trenutkov zmanjkalo besed, sklonil je glavo in poskušal zadržati solze. Voditeljica prireditve, ki je stala ob njem na odru, ga je spodbudno objela okrog ramen in Harry je ob aplavzu občinstva zbral moči, da je nadaljeval govor. 

»Spominjam se, kako močno sem takrat vso prireditev stiskal Meghanino roko, oba sva namreč razmišljala, kako bova postala starša, še bolj kot to pa, da bova naredila vse, kar je v najini moči, da zaščitiva in pomagava svojemu bodočemu otroku, če se bo rodil s posebnimi potrebami ali zbolel kasneje v življenju. Ko zdaj stojim tukaj pred vami kot starš, se mi srce para tako močno, kot si, preden sem postal oče, nikdar ne bi mogel zamisliti,« je sklenil prestolonaslednik. 

Harry in Meghan sta se sinočnje prireditve udeležila brez malega Archieja, a sta o prvorojencu ponosno govoril pred uradnim delom podelitve nagrad, ko sta imela priložnost spoznati nekaj družin z resno bolnimi otroki. Eni izmed njih je Meghan celo zaupala, da ima Archie tako rdeče lase kot njegov očka in da se je prav na ta dan prvič družil z vrstniki in neskončno užival v tem.