Štiriletnega princa so vpisali v t. i. pripravljalno šolo na jugozahodu Londona, na kateri letna šolnina znaša 18.000 funtov, sprejema pa otroke med 4. in 13. letom starosti. Zasebna ustanova slovi po tem, da njeni številni učenci šolanje nato nadaljujejo na prestižnih srednjih šolah, kot je Eton. Britanski vodič po šolah Thomas's Battersea opisujejo kot »veliko, živahno, nekoliko kaotično šolo za svetovljanske starše, ki za svoje otroke želijo najboljšo angleško izobrazbo, ki jo je moč kupiti«.


Foto: Reuters


George, ki je na fotografijah največkrat ujet v kratkih hlačah in dokolenkah, bo tudi v šoli nadaljeval s podobnim stilom oblačenja. Zapovedana uniforma namreč med drugim vključuje temno modre kratke hlače, rdeče dokolenke in črne čevlje. 



Princ George je pred tem v Norfolku na vzhodu Anglije obiskoval vrtec Westacre, ki sledi pedagogiki montessori. A šolanje nadaljuje v Londonu, ker sta se njegova starša, vojvoda in vojvodinja cambriška odločila preseliti v Kensingtonsko palačo. Princ William kot drugi v vrsti za britanski prestol namreč prevzema vse več kraljevih dolžnosti. Par je poleg tega pred dnevi sporočil, da pričakujeta tretjega otroka, ki se bo pridružil Georgeu in njegovi dveletni sestrici Charlotte. A ker Kate tako med predhodnima nosečnostma tudi tokrat trpi za hudo obliko slabosti, danes ni mogla pospremiti sina v šolo, so potrdili v Kensingtonski palači. Georgeev prihod v šolo pa sta tokrat ovekovečila le en snemalec in en fotograf, saj je princ William zaprosil medije, naj spoštujejo zasebnost njegovega sina. 


Foto: Reuters


Mali princ z vstopom v šolo sledi stopinjam svojega očeta Williama in strica Harryja, ki sta prav tako v zgodnjem otroštvu začela obiskovati šolo, kar pa je v primerjavi z več stoletji dolgo dvorno tradicijo nekaj relativno novega za britansko kraljevo družino. Prva učiteljica Georgeevega dedka, princa Charlesa, je bila denimo pred vstopom v šolo z osmimi leti guvernanta, ki ga je v Buckinghamski palači poučevala v sobi s tablo in kredo. Kraljica Elizabeta II. pa se je v celoti šolala doma; srednja šola s kampusom denimo ni prišla v poštev iz strahu pred morebitnimi »slabimi vplivi« razlagajo britanski mediji.