Razkošen prstan na levi roki naj bi bil zanesljiv znak, da bosta 26-letna princesa, ki je trenutno osma v vrsti za britanski prestol, in lastnik elitnega nočnega kluba po številnih govorica vendarle dahnila usodni da, čeprav Buckinghamska palača vesti še ni uradno potrdila.  Verjetno pa so zgovornejša dejanja nevestinega očeta, princa Andrewa, ki si znova prizadeva okrepiti kraljevski status hčera in njunih življenjskih sopotnikov. Nedavno naj bi na starejšega brata in prvega v vrsti za prestol naslovil prošnjo, da hčerkinima izbrancema ob poroki podelil kraljevske nazive (če jih že sama ne bi prinesla v zakon), kar bi kraljevski status omogočilo tudi potomcem. Z vsemi pravicami in dolžnostmi vred, no, predvsem pa laskavim naslovom in mesečnimi prihodki, pokritimi stroški varovanja in potovanj, pravicami do bivanja v rezidencah in drugimi priložnostmi, o katerih navadni smrtnimi samo sanjarimo.

No, princ Charles je mlajšega brata gladko zavrnil, češ da davkoplačevalci ne bi bili navdušeni nad dodatnim financiranju kraljevih, sploh pa ne tistih, ki niso najbližje prestole. V svoji vladavini bo najtesneje sodeloval z ženo, sinovoma in vojvodinjo Cambriško, je naznanil, ostalim pripadnikom dvora da ne bo podeljeval ne posebnih nalog ne pravic. Užaljeni princ Andrew je tako prošnjo raje naslovil še na kraljico, ki pa mu menda ni še postregla z odgovorov, a ker so princesa Eugenie, njena starejša sestra, princesa Beatrice ter njuna oče in mati, Sarah Ferguson oziroma vojvodinja Yorška, sicer znani in nepriljubljeni dvorni zapravljivci, zato je malo verjetno, da jim bo Elizabeta II. ugodila. Še pristavimo, princesa Eugenie naj bi se v kratkem preselila tudi v Kensingtonsko palačo, za razkošno stanovanje pa naj bi plačevala najemnino. Ali se ji bo tam že kmalu pridružil partner, še ni znano.

Kakor koli že, ali se bosta princesa Eugenie in njen izbranec, s katerim je srečna že šest let, vzela, bo gotovo jasno že pred prazniki, v javnost pa je pricurljalo, da je Jack že spoznal kraljico med nedavnim obiskom dvorca Balmoral in jo prosil za blagoslov ob zaroki.