V intervjuju za Delo ste povedali tudi, da se bo zmanjšala plodnost, močno pa bo padla tudi učinkovitost imunskega sistema, več bo obolenj ščitnice. Ne glede na to, da ta hip nihče ne dvomi o resničnosti tragičnih napovedi posledic ekološke katastrofe, se bo čez leto dni znatno manjše število ljudi ukvarjalo s tem problemom, vsaj v javnosti. Kaj lahko naredimo?
V prvih nekaj urah požara so bili ljudje in narava izpostavljeni tveganjem akutne zastrupitve, vendar na srečo do smrtnih primerov ni prišlo. Če bi šteli mrtve, bi institucije delovale bolj zavzeto, čeprav nič bolj profesionalno. Ni opravičila za govoričenje, da jih je katastrofa presenetila. Takoj bi morali razglasiti evakuacijo okoliškega prebivalstva. To je dokaz neorganiziranosti in neznanja odgovornih, ki bi morali odstopiti. Niti jih ni odstavil predsednik vlade. Pre...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!