Buče

Polnjena maslenka

Okusne buče so odličen vir vitaminov in mineralov pa še zabavne okrogle oblike so. Zakaj je pomembno to zadnje? Z domiselnim serviranjem jedi v njih lahko prijetno presenetite goste.

Sestavine za 1 osebo

  • srednje velika maslena buča (butternut)
  • 20 g masla
  • por
  • 125 ml smetane za stepanje
  • sveže mleti muškatni orešček
  • 60 g ožjih rezancev (linguine)
  • 60 ml olivnega olja

Priprava

  1. 1Pečico segrejte na 180 °C.
  2. 2Odrežite zgornjo četrtino buče, da boste dobili pokrov. Izdolbite jo, tako da zavržete sredico (semena in vlaknasto meso). Preostalo meso v notranjosti posolite in popoprajte ter postavite na namaščen pladenj.
  3. 3V ponvi stopite maslo in na njem počasi pokuhajte drobno nasekljan por. Ko se zmehča, mu dodajte smetano, muškatni orešček in kuhajte na majhnem ognju še pet minut, da se omaka nekoliko zgosti. Po okusu začinite s soljo in poprom.
  4. 4Medtem skuhajte testenine po navodilih na embalaži in jih al dente vmešajte v pripravljeno omako.
  5. 5Testenine z omako do vrha previdno nadevajte v izdolbeno bučo, jo pokrijte s pokrovom in vse skupaj pokapajte z olivnim oljem.
  6. 6Pecite vsaj eno uro ali dokler se meso ne zmehča. To preverite tako, da v najdebelejši del buče poskusite zapičiti jedilni nož. Če rezilo z lahkoto zdrsne v meso, je jed gotova.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE