Skupino, ki od leta 2012 deluje v sklopu društva upokojencev Dravlje, sestavlja 31 članov, od tega je 18 žensk. Kadar je treba, se pari menjajo, da nobena plesalka ne ostane brez plesnega partnerja. Imajo široko odprta vrata za nove člane, posebno moške. Njihova posebnost je skupinsko plesanje, ko vsak pleše sam zase, pa vendar enotno z drugimi, a vendarle dajejo največji poudarek plesanju v dvoje. Stavijo na standardne in latinskoameriške plese. Njihov vaditelj je ponavadi član Tone Škrbec, v njegovi odsotnosti pa vodenje prevzame članica Slavica Čanžek.

V dvoje je lahko vse še lepše, bolj celovito, tudi plesanje.

Ujemi veselje v plesu

Povprečna starost plesalcev je sedemdeset let. Najstarejši moški ima 87 let, ženska pa 82, medtem ko sta med najmlajšimi šestdesetletnica in dvainšestdesetletnik. Njihov slogan je Ujemi veselje v plesu. Treninge imajo v ponedeljek, sredo in četrtek od 9. do 12. ure. »Le redkokdo kdaj manjka, ne iščemo izgovorov, razen če kdo zboli ali ima zdravniški pregled,« razloži predsednica plesne skupine društva upokojencev Dravlje Mimica Herakovič in doda, da gredo po treningu obvezno še na kavo ali kakšen frape. Med njimi se pletejo prisrčne prijateljske povezave, zato zlahka načrtujejo nove skupne podvige, nastope v domovih starejših občanov in druženje ter celo tekmovanja za pokal. Štirikrat na leto priredijo slavnostni ples s protokolom, na katerem so med gosti tudi člani plesne skupine Koseze ter Rakek ter nekdanji člani. Med njimi je gospod, ki je letos praznoval 90-letnico.

S pokalom, ki si ga želijo vsi.

Vse do iskrice ljubezni

Poleg domačih srečanj prirejajo tudi mednarodna, predvsem z gosti iz Avstrije. Na dogodkih s pestrim kulturnim programom se jim pogosto pridružijo bližnji, vključno z vnuki. Na koncu vsake sezone pod organizatorsko taktirko članice Marine Kušar organizirajo zaključni izlet. Sklenejo ga z dobrim obedom in seveda nujno še s plesom, zato vedno izberejo gostilno, ki ima plesišče. Muziko si prinesejo kar zraven, saj imajo po tej natančno natrenirane gibe. Njihova strast do izpopolnjevanja nikoli ne mine. Med usklajevanjem korakov in gibov ter nujnim dotikanjem se včasih rodi tudi nepričakovana ljubezen. »Res imamo en tak par. Več let sta le plesala skupaj, potem pa je nenadoma preskočila iskrica in sta postala partnerja tudi zasebno,« z nasmeškom pokima Herakovičeva.