Prvi se je po zaletu spustil Anže Semenič, ki je poletel 228,5 metra daleč, Peter Prevc se je ustavil pri 212 metrih, njegov brat Domen Prevc je poletel 229,5 metra, Timi Zajc pa 224,5 metra.

V finalni seriji je Semenič poletel deset metrov krajše in je pristal pri 218 metrih, po slovesu Roberta Kranjca novi kapetan slovenske reprezentance Peter Prevc je v drugo zajadral 223 metrov daleč in Slovenijo znova postavil na mesto vodilne ekipe.

Izkazal se je Domen Prevc z 239 metri, zadnji se je spustil Timi Zajc, ki ni razočaral, poletel je 235,5 metra daleč in Slovenija je bila na stopničkah.

Eden najboljših slovenskih smučarskih skakalcev vseh časov Robert Kranjec je danes v zibelki poletov v domači Planici uradno končal kariero. Za zadnji polet mu je z zastavico zamahnila hčerka Pika. Na sceni je bil kar 21 let, med drugim je dobitnik olimpijske medalje iz Salt Lake Cityja 2002.

(Foto: Lombar Tomi)

Njegov zadnji polet v karieri je bil že njegov rekordni 212. prek dvestometrske daljave. "Hvala navijači! Hvala za navijanje ob vsakem poletu za mene in hvala, ker ste navijali za ekipo," je po poslovilnem poletu, ki je imel poseben čustven naboj, dejal Kranjec, ki je v finalni seriji ekipne tekme Petru Prevcu predal kapetanski trak.

Kranjec je težavni lanski sezoni, ki jo je sicer končal z ekipnim tretjim mestom v svetovnem pokalu na finalu v domači Planici, je sam dejal, da ni imel dovolj podpore v vodstvu reprezentance in resno razmišljal o slovesu, a se je nato odločil, da poskusi še enkrat. Tudi to sezono, v kateri je nekajkrat nastopil v celinskem pokalu; konec leta v Kuusamu je bil tretji na tej ravni tekmovanja, je imel težave z zdravjem, nagajal mu je hrbet, zato se je odločil, da bo planiški konec tedna njegov zadnji nastop.

"Odločil sem se, da je to moja zadnja pot do Planice, saj bom v Planici končal kariero. Načrt je, da bi bilo to v soboto, kako bo, bomo pa še videli," je pred odhodom na vlak dejal 37-letni Kranjec.

"O koncu sem se zavestno odločil že januarja, pretehtalo je, ko sem začel ostajati doma. Nič mi ni 'padlo dol', vsak dan do danes sem treniral, a ne vidim več načina, da bi lahko nadaljeval. Zdi se mi, da bi me preveč izčrpalo. Ponosen sem na svoje rezultate in na to, kar sem dosegel," je še dodal Kranjec in zatrdil, da je v zadnjem času spet začel uživati v skokih, a da poti nazaj več ni, saj je vse razen enega dresa že vrnil nazaj v klub.