Meta

Pečena rdeča pesa

Sveže nabrana meta se nam kar ponuja kot dodatek ali pa celo osnova v poletnih jedeh. Skupaj z rdečo peso jo lahko pripravimo kot odlično zelenjavno prilogo ali samostojno jed.

Sestavine

  • 1 kg mlade rdeče pese
  • 10 listkov poprove mete
  • pest rukole
  • 1/2 dcl olivnega olja

Priprava

  1. 1Izberimo srednje velike rdeče pese in jih v loncu na zvišan pritisk v soljeni vodi kuhajmo približno 10 minut; v navadnem loncu bodo kuhane v pol ure.
  2. 2Vzemimo jih iz kropa in ohladimo pod vodo, da jih bomo lahko olupili in narezali na polovice.
  3. 3Prerezane položimo v z olivnim oljem namaščen pekač, polijmo z olivnim oljem, pokrijmo z aluminijasto folijo in pecimo v pečici pri 220 stopinjah Celzija.
  4. 4Po 20 minutah preverimo, ali je rdeča pesa mehka; če je, jo brez folije pecimo še pet minut.
  5. 5Rdečo peso vzemimo iz pečice, posolimo jo, popoprajmo in vmešajmo liste poprove mete.
  6. 6Jemo jih lahko tople ali hladne – te okrasimo z rukolo.
  7. 7Ta poletna priloga je izvrsten dodatek mesu z žara in se odlično izkaže na piknikih.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE