Ker se on ni odzval, se je zdravljenje začelo

Zdaj ko sem bila na naprednem izobraževanju terapevtske joge v Santa Barbari, smo ponovno govorili o zlorabah v duhovnem svetu. Cheri je povedala, da se je enkrat ena učenka na njunem retreatu namenila, da bo zapeljala Artura. Bil je neomajen in spoštljiv kot vedno. Sprva je poskušala zlepa, potem je začela prihajati skoraj gola na predavanja, nazadnje je začela delati scene pred vso skupino. Celo obtožila ga je stvari, ki se niso zgodile. Arturo je ostal varen, neomejen in spoštljiv.

Zlorabljena

Eno leto po tistem sta Arturo in Cheri dobila pismo te učenke. Napisala jima je, da jo je kot punčko spolno zlorabil stric. In da vse življenje ni znala drugače dobivati pozornosti kot s spolno energijo. Da je bila njena celotna vrednost povezana le z njeno spolno privlačnostjo. Da je bil to edini način komunikacije, ki ga je poznala.

Pri Arturu je prvič naletela na neodzivnost. Počutila se je zvrnjeno. Bila je besna. Kar naenkrat ni imela svoje moči. Vse njene rane so se odprle. Za vse je krivila Artura. A ker se on ni ne odzival ne umaknil – je lahko v njegovem odsevu zagledala sebe. Takoj po tistem šolanju si je poiskala psihoterapevtko. Zahvalila se je Arturu, da je bil prvi, ki je ni izkoristil niti še bolj poškodoval. Pokazal ji je, na čem mora delati. Pred njo je bil še dolg proces celjenja, a končno je bila na pravi poti. Na svoji poti.

Navaden prst, ki kaže proti luni

To so pravi učitelji in terapevti. Tisti, ki ti dajejo podporo in varen prostor, da stopaš po svoji poti. Ki te spodbujajo, a ne želijo ničesar od tebe. Ne fizično ne energetsko. Ki ti ničesar ne vzamejo, samo dajo ti. Dajo ti dovoljenje, da živiš sebe!

Ki jasno vedo, da sami niso čisto nič posebnega. Samo en čisto navaden prst, ki kaže proti luni.

Luna si pa ti.

Ki vedo, da morajo biti do sebe nadvse strogi in se ves čas samo opazovati.

Vsak učitelj

terapevt, ki misli, da je kar koli posebnega, se mora v hipu ustaviti.

V hipu!!!

In dokler tega ne odpravi, ne sme in nima pravice učiti.

In če uči zato, ker prej v življenju ni dobival pozornosti (in punc), je bil zakompleksan in v ozadju – zdaj pa je to način, da je v ospredju, frajer in se počuti pomembnega; potem ne sme učiti.

In če uči zato, da v sebi nahrani kakršno koli lakoto, potem mu je prepovedano učiti. To velja tako za predstavnike moškega kot za nas ženskega spola.

Kako se zavarovati?

Tako, da delaš na svoji lastni vrednosti. Nikoli ne bo nikogar, ki bi bil zate bolj pomemben od tebe. In ki bo od tebe bolj vedel, kaj je dobro in prav zate.

In čim ti kdo pokaže najmanjši znak, da te želi voditi, usmerjati ali se postaviti nad tebe – se nemudoma ustavi in odmakni.

Ja, vsi potrebujemo pomočnike na svoji poti.

Sama sem v Santa Barbari z Arturom (ki ga spremljam in s katerim delam že pet let in je vedno tisočodstoten) šla v globok terapevtski proces: holografskega novovzorčenja. (Super zakomplicirana beseda, vem.) Ker je bil terapevt na drugi strani 1.000.000 odstotkov varen, sva lahko prišla do jedra zame pomembnega vzorca in ga razbila. Moje telo se je noro odzvalo, eno uro sem zehala brez premora, na vsake tri minute lulala … Totalno čiščenje …

Sicer bi me taka terapija samo še bolj poškodovala.

Stop zlorabam!

Dobra novica je, da za vedno veš, kako je ta varnost čutiti, ko enkrat najdeš popolnoma varnega terapevta.

Dr. Arturo Peal je bil zame prvi varen moški

učitelj/terapevt iz sveta duhovnosti – in zdaj točno vem, kje je meja, kaj je prav in kaj je narobe.

Zdaj imam okoli sebe same krasne učitelje in terapevte. Obstajajo, da ne bo pomote.

Zlorabe duhovnih lulčkov pa se morajo nehati!

In nehale se bodo tudi tako, da se začnemo o tem na glas pogovarjati. Mnogim izmed nas se je to že zgodilo! Mene je bilo toliko časa do dna duše sram same sebe. Zato sem bila nema.

A ne smemo biti tiho! Določene zadeve so nedopustne in nimajo opravičila.

Čuvaj se, sveta si,

Savina


(Se nadaljuje.) 


Pretekli del najdete tukaj. Zgodba pa se nadaljuje tako