1. Izpoved bralke: Mama nam je zapustila skoraj milijon evrov 

Nedavno je umrla moja mama, ki je bila vse življenje zelo podjetna in tudi varčna. Zapustila je kar precej premoženja, ki ga je z oporoko enakopravno razdelila med štiri otroke (trije bratje in jaz) … Preberite več tukaj.

2. Po smrti moža sem odkrila, da je v skrivnem sefu skrival denar

Pred enim letom smo imeli zapuščinsko obravnavo po pokojnem možu. Zapuščina je bila sestavljena iz dela stanovanjske hiše in iz nekaj premičnin. Nedavno pa sem našla še dodaten denar, ki ga je mož očitno skrival v nekem sefu, za katerega pa nihče sploh ni vedel, da obstaja … Preberite več tukaj.

3. Sin me že šest let ni obiskal, zato ga bom razdedinila

Imam tri otroke: sinova in hčer. Starejši sin se je zelo hitro odselil in vzdrževal bolj nujne stike z nami, ko so bili vnuki še majhni. Po moževi smrti pa jih je popolnoma pretrgal, čeprav je zahteval delež dedovanja in se vpisal v zemljiško knjigo … Preberite več tukaj.

4. Po moževi smrti sem ostala sama v tuji hiši

Pred tremi leti mi je umrl mož. Bil je invalid, hudo bolan. Živela sva v stanovanju njegove mame. Večkrat ji je sicer rekel, naj mu napiše stanovanje, a ga je zavrnila. Po moževi smrti sem ostala sama v tuji hiši … Preberite več tukaj.

5. Z možem in hčerko smo lastniki stanovanja, kar se je izkazalo za zelo zgrešeno

Pred 35 leti sva z možem kupila trisobno stanovanje. Bili smo trije družinski člani. Hčerka je bila stara pet let. Na kupoprodajni pogodbi smo zato navedeni vsi trije člani kot kupci. Sin se je rodil po dveh letih od nakupa. V zemljiški knjigi smo torej navedeni trije lastniki … Preberite več tukaj.

6. Oče, ki ga nisem poznal, pričakuje, da ga bom preživljal

Star sem 23 let in še vedno živim pri mami. Želim živeti na svojem, a mi ta cilj zaradi pomanjkanja denarja še ni dosegljiv. Sicer redno študiram – sem tik pred diplomo – in mami po svojih zmožnostih poskušam pomagati pri plačevanju položnic … Preberite več tukaj.

7. Izpoved bralke: Zaradi tašče bom ob razvezi ob vse premoženje

Nekaj časa sem živela tako rekoč sanjsko življenje s »super« moškim. Bil je čeden, izobražen in nasploh nadvse obetaven, žal pa sem pred kratkim razočarana ugotovila, da je šlo le za fasado, za katero se je skrivala precejšnja beda … Preberite več tukaj.  

8. Naš oče je 40 let mlajši partnerici zapustil pol milijona 

Pred mesecem nam je umrl oče, ki je bil precej premožen. Poleg stanovanjske hiše je imel še prestižno vozilo (Jaguar) in veliko zazidljivo zemljišče na Primorskem. Vrednost vsega premoženja je po našem mnenju krepko čez pol milijona evrov … Preberite več tukaj.

9. Brat dolguje veliko denarja, bojim se, da bodo bremenili mene 

Brat dolguje banki in verjetno še komu večje vsote denarja. Hiše, katere lastnik je, na dražbi ne morejo prodati, premičnin nima, dobiva pa minimalno plačo. Zanima me, ali obstaja možnost, da sem kot sorodnica dolžna kar koli plačevati … Preberite več tukaj.

10. Sestra hoče priti do denarja, ki sta mi ga starša zaupala za svoj pogreb

Umrl mi je oče. Zapuščinski postopek je bil že končan, nepremičnine pa pravilno razdeljene, ko se je sestra pritožila glede denarja, ki sem ga prejel od staršev v času očetovega življenja. Za svoja dva pogreba sta mi zaupala vsoto 7000 evrov … Preberite več tukaj