Ljuba Sestra,

3. FAZA: od 21. dneva po začetku krvavitve, do nastopa naslednje menstruacije (dnevi do prazne lune, če si v obdobju druge pomladi

menopavze)

Zelo pomembno: Ta faza je tudi celotno obdobje perimenopavze - torej traja nekaj let pred nastopom menopavze. Ter se nadaljuje v menopavzi.

Tvoja čarobna moč v tej fazi: Bolj se boš obrnila vase, si vzela čas zase, se upočasnila, skrbela zase, za počitek in se umaknila od vseh dram - močnejša boš in več boš videla.

Bodi iskrena do sebe. Ne zanikaj tega, kar čutiš - karkoli že to je. V svoje življenje spuščaj izključno tisto, kar v tebi prižiga veselje.

Zdaj ti detektor za prepoznavanje energetskih vampirjev in pijavk najbolje dela - ne zatiraj ga! Uporabi ga.

Zdaj si kot - kristalna vaza. Vidiš skozi vse. Dragocena. Samotarka.

Narava ti je snela rožnata estrogenska očala, zaradi katerih si prejšnje dni (ali leta) videla svet in ljudi lepše, kot v resnici so. Ta očala so v drugih fazah koristna in te motivirajo k razdajanju, ter skrbi za druge. Ta očala so ti omogočila, da ne vidiš, kako zelo si zanemarjala sebe in svoje potrebe.

Ta očala so dopuščala, da ubijalski stresni hormon kortizol nadzoruje tvoj tempo. Ta očala so tvojo potrebo po intimi in užitku postavljala na zadnje mesto. Ta očala so tvoje želje postavljala na konec vrste, zaradi njih delaš to, kar je treba in kar drugi pričakujejo od tebe. Zaradi njih si pridna punčka, ki kima in miga s trepalnicami. Ta očala so te zmotno prepričala, da ti ni treba sprejemati. Da ničesar ne potrebuješ. Da ni treba, da energija teče v dve smeri. Da je dovolj, če samo ti daješ.

A tvoj hormonski sistem je na srečo narejen tako, da ti ta rožnata očala vsak mesec za nekaj dni padejo - in ti pokažejo realno sliko tvojega življenja in odnosov.

Par let pred menopavzo začnejo padati vse bolj dokončno; v času menopavze pa ta očala padejo za vedno.

In to je dobro! Več, kot dobro!

Od menopavze naprej boš vse videla tako, kot je. Oziroma že vidiš, če si že v njej. Vidiš realno sliko. Prebereš, kaj je zadaj. Nisi več naivna.

In tvoje telo zavrača stres. Ne prenaša ga več. Stres ga poškoduje.

Tvoje telo si želi sprostitve in uživanja. Ne pa naporov in bojev.

To velja tudi za obdobje med 21. dnevom po začetku menstruacije, do nove menstruacije.

(Se nadaljuje.) 


Pretekli del preberite tukaj. Zgodba pa se nadaljuje tako