1. VONJRaziskovanja so pokazala, da ženske veliko bolj zaznavajo vonjave kot moški, zlasti med ovulacijo. To je ravno tisti čas, ko so bolj podvržene zapeljevanju. Ugotovljeno je še, da je zanje vonj po čistoči in navadnem milu najbolj privlačen in erotičen. Pomembna je tudi prava izbira vodic po britju. Odločajo lahko, ali se bo moški vključil v postkoitalni spanec ali pa končal sam pred televizorjem. »Ko gre za dišave, so raziskave v Nemčiji pokazale, da imajo svobodnejše ženske raje močnejše kolonjske vodice, sramežljivejše stavijo na cvetlične vonjave,« pravi nevropsiholog dr. Nil Martin.


2. KAJ SPOROČAJO HLAČENi dvoma, hlače moškega delujejo na žensko zelo seksi. Ob tem je treba imeti v mislih najprej kroj kot vizualni adut zapeljevanja, ki vzbuja žensko fantazijo. V današnjem času so vse bolj v ospredju materiali iz kombinacije bombaža in viskoze, obloženi s posebnimi materiali, ki stimulirajo molekule vode v telesu. Predvidevajo, da ti materiali povečujejo spolno učinkovitost do 20 odstotkov. V prihodnje naj bi iz tega materiala delali še spodnjice. Raziskave so pokazale, da je mednožni del hlač moškega najpogostejša tarča ženskih pogledov. Ravno tako naj bi nakazale zadnjico, ki je zanesljiv kazalec seksualnih značilnosti moškega.


3. STANOVANJE IN SVETLOBA V NJEMČe moški povabi žensko v stanovanje, naj bo čisto in urejeno. Ženske so dovzetnejše za vonjave in zvoke v primerjavi z moškimi, ki so bolj vizualni. Če je vse preveč zamazano, se ne bo sprostila. Ni pa tudi dobro, če je vse preveč uglajeno. Svetloba deluje na psihološko stanje žensk. Premočna deluje stresno, torej jo je treba zastreti, tedaj vzbuja romantično razpoloženje. Moški in ženska sta usmerjena drug k drugemu. Tema, ki je zunaj tega kroga, deluje preteče, svetloba pritegne ljudi. Zastrta svetloba razširja zenice, znano pa je, da razširjanje zenic povečuje seksualne želje. Znebite se torej centralnih in močnih svetlečih virov in uporabite komaj zaznavna svetlobna telesa.


4. SPREHODI, POTOVANJA IN BARVESprehodi in potovanja so dodatni viri učinkovitega zapeljevanja, kajti raziskave so pokazale, da ljudje tedaj v povprečju 30 odstotkov več spolno občujejo kot sicer. Za ženske je pomembneje, da se jim moški med potovanji in sprehodi bolj posvečajo, kar realna in senzibilna ženska bitja najpogosteje pogrešajo. Obstajajo dokazi o tem, da barve vplivajo na razpoloženje, počutje in raven energije. Bledo rumena vzbuja pozornost, sprošča in vabi k druženju. Izogibati se je dobro zlasti modrim in zelenim odtenkom, ki človeka silijo k zapiranju in meditaciji. Človeško telo nenehno pošilja signale vsem udeležencem skupine ali družbe. Če nekoga želite, bodite odprtih rok in nasmejani. Če vam drugi odgovorí podobno (efekt ogledala), pomeni, da si vas enako želi.


5. LJUBEZEN GRE SKOZI ŽELODECRomantičen obrok je osnovno gradivo za uspešno spolno srečanje doma. Zlasti pomembna je sestava obroka. Najboljši uvod v dober seks, tako zatrjujejo raziskovalci, je solata iz kumar, pita iz buč in orehov, kolač in čokoladni bonboni. Dr. Alain Hirsh je z raziskavami ugotovil, da kombinacija čokoladnih bonbonov in likerja ter kumarična solata najbolj pospešujejo prekrvitev vagine, kar je po njegovem mnenju najpomembneje za seksualno poželenje.


6. DOTIK V SOZVOČJU Z NEŽNOSTJODotik je pri zapeljevanju zelo pomemben v koncepciji. Tudi če sta se moški in ženska odpravila v posteljo, ne pomeni, da je zapeljevanje končano. Ušesne školjke, ustnice in bradavice na dojkah so prepolne živčnih vlaken in so izjemno občutljive za erotično stimulacijo.


Še to. Seks je lahko podoben kitajski hrani. Takoj ko ste končali, vam ni več do njega. Toda že po petnajstih minutah bi radi spet. Božanje po seksu kaže, da se še zanimate za žensko, in tako jo najbolje pripravite za novo, še močnejšo seanso strasti. Božanje in poljubljanje po odnosu vzbujata nepopisno seksualno poželenje. Skratka, po seksu naj bo spet seks, nikoli se ne obrnite stran, še manj pa pride v poštev smrčanje. Tisti, ki se po intimnem odnosu partnerici še naprej posvečajo, so si zagotovili njeno naklonjenost in zaupanje. Občutek varnosti, ki ga moški ponuja partnerici med spolnimi dotiki, obudi v njej žensko, torej tisto vlogo, v kateri je ona višje in nadnaravno bitje, kot je nekoč rekel francoski lirski pesnik Charles Baudelaire.