Resda je spolnost eden od ključnih dejavnikov, ki vplivajo na dolžino razmerja, a nikakor ni edina pomembna sestavina zveze. Kako torej ugotoviti, ali je partner, s katerim ste začeli sicer strastno in obetavno zgodbo, resnično primeren za skupno življenje? 

Ali živi zdravo? No, vsak kolikor toliko? Ne gre za to, da se vsak dan znoji v telovadnici in da uživa samo piščanca, pripravljenega nad paro, z zeleno prilogo, temveč za to, da ima oseba v življenju red in disciplino. Torej, se vsak dan odpravi v službo oziroma ali ima službo? Ali redno plačuje račune in skrbi za svoje zdravje? Če živi kot spodoben pripadnik družbe, ima prvo kljukico na vašem seznamu.Je njegov dan organiziran? Rutina je resda velikokrat razumljena kot dolgčas, a vendarle nekakšne red le mora biti. Se drži določenih ur, vzdržuje nekatere navade in uživa v svojih hobijih? Vse to potrjuje tudi njegovo zanesljivost v odnosu.

Vzdržuje redne stike z družino in prijatelji? Nihče ne trdi, da se mora odlično razumeti s sorojenci in starši, ključno pa je, da ima z njimi stike. Jih vsaj občasno obiskuje in se z njimi pogovarja po telefonu? In, ali je družaben človek, ki mu prijatelji v življenju pomenijo pomembno oporo? Če da, ste lahko mirni, saj ste izbrali človeka, čigar življenje sestavljajo ljudje in odnosi.Je sočuten? Če se zmore postaviti na mesto koga drugega, ko ta trpi, in mu ponuditi roko, je prava oseba za vas. Tako boste lahko tudi vi računali nanj, če se boste znašli v stiski. Se zna opravičiti? Še ena pomembna vrlina!

Ali priznava svoje pomanjkljivosti? Nihče ni popoln, razlikujemo se samo po tem, ali se tega zavedamo ali ne. Kdor vztraja, da ni z njim nikoli nič narobe in da se nikoli ne moti, ima resne težave, zato se takšnim ljudem raje ognite. Kdor priznava, da ima svoje napakice in da kdaj odstopa od pričakovanj, ima zdrav odnos do samega sebe, zato se bo lahko izkazal tudi v partnerski zvezi.Ali zmore reševati probleme? Včasih vse teče kot po maslu, a ko nastopijo težave, se kar naenkrat prikažejo razpoke v odnosu. Če vaš izbranec nima sposobnosti poglobljenega pogovarjanja in iskanja vira težav ter rešitev, vajinemu odnosu ne kaže dobro.