Da bo srce malce manj jokalo, naj predstavimo pet tipov moških, ki običajno razmerje končajo tako, da preprosto odidejo. Čeprav je hudo, so vam verjetno naredili uslugo, da so odšli, njihove slabost in nesposobnost komunikacije v času stiske bi se pokazale slej ko prej in vas nedvomno prizadele. Pa si poglejmo, pred katerimi moškimi se velja obvarovati, predlaga portal Zdrava krava.

Neverbalen moški. No, ne da molči ves čas, le o odnosu se nerad pogovarja. V sebi običajno skriva kopico strahov in nerešenih težav še iz časa odraščanja, a kaj ko boste ta kratko nazadnje potegnili prav vi. On le težko razumel čustva partnerke, pravzaprav jim ne pripisuje posebnega pomena, ker mu tudi za njegova lastna ni mar. In zato, ko sklenil, da je zveze konec, preprosto odide. Le zakaj bi izgubljal besede.Manipulator se zanaša na element zlobe, ki ga uporabijo tako, da partnerko zapusti s kančkom upanja, da se bo morda vrnil. Čeprav sam dobro ve, da ga ne bo več nazaj, partnerki namigne, da si vendarle utegne premisliti. Zato, ker za seboj rad pušča čustveno razdejanje in se naslaja ob misli, da se nekomu para srce zaradi njega.

Mamin sinček– povsem nezrel moški, ki se pač ne zna posloviti. Ker ga ni nihče med odraščanjem naučil prevzemanja odgovornosti. Nikakršno presenečenje ni, če za pomoč zaprosi kar svojo mami. Naj ona sporoči partnerki, da je med njima konec, kajti ona bo to opravila veliko lažje. Hm, le zakaj bi kdo jokal za takšnim?

Mevža. Takšen moški preprosto stisne rep med noge in pobegne, tako ko začuti, da je zveza prevelik zalogaj zanj. Vsekakor se ob razhodu poskuša ogniti soočenju s partnerko, če pa mu to vendarle spodleti, bo iskal izgovore v pritiskih na delovnem mestu ipd.Igralec. Takšen moški odide z veliko pompa in drame, razvijanje z vrati in vpitje mu niso tuji. Kljub gledališču, ki ga zmore uprizoriti v vsakem trenutku, pa ne poda resničnega razloga za odhod. Partnerko pa vsekakor prepriča, da je ona kriva za razhod in da ga je prizadela.