Kot ugotavlja strokovnjakinja za seks in partnerska razmerja Tracey Cox, vse več moških izgublja voljo do spolnosti v srednjih letih in v dolgoletnih razmerjih, kot kaže, je takšnih mnogo več kakor žensk, ki se izgovarjajo na glavobol. A dejstvo je, da je to prava tabu tema sodobnega časa, sploh zato, ker se nepisano družbeno pravilo glasi, da je vsak moški ob vsakem trenutku dneva pripravljen na akcijo. Pa ni tako.

Toda pogovor bi bil vsekakor koristen, kajti ženske bi lahko ovrgle strah, da svojemu partnerju niso več privlačne, da spolnost z njimi ni več vznemirljiva, da ima partner morda ljubico ali je celo ugotovil, da je istospolno usmerjen. Ali pa ima erektilno disfunkcijo, kar seveda niti ni takšna redkost v zrelih letih. Toda velikokrat pomanjkanje libida ni povezano z zgoraj naštetim, razlogi pogosto sploh niso otipljivi. In prav zato je spolno slo mogoče tudi povrniti in znova zaživeti v zdravem partnerstvu, miri Coxova, ki izgubljenim parom ponuja nekaj rešitev.Prenehajte ga zapeljevati, če to očitno ne deluje. Ne bojte se, da vaša prizadevanja ne zadostujejo – težava je v tem, da v njem trenutno primanjkuje spolne sle in ga vaše zapeljevanje le še bolj oddaljuje od postelje, saj se boji, da vas bo razočaral. Včasih je preprosto treba počakati, ko pa se vam zazdi primeren trenutek, se poskušajte pogovoriti o izvoru njegovega nelagodja.

Če se vendarle izkaže, da ima težave z erekcijo, se nikar ne odzovite burno. Jasno je, da ni več najmlajši in da mu lahko leta ponagajajo tudi pri spolnosti, kar pa seveda ni pravilo. Včasih je težko priznati, da se penis ne odziva več na dražljaje, zato pristopajte uvidevno in predlagajte skupen obisk pri strokovnjaku.Ne sprašujte in ne predlagajte preveč naenkrat. Sposobnost žensk, da obdelajo več informacij naenkrat, se lahko v takšnih okoliščinah izkaže za nesmiselno, zato ga nikar ne zasipajte s preveč vprašanji in podatki. Korak za korakom je prava pot do rešitve!

Če očitnih zadržkov glede spolnosti ni in menite, da ga s svojo pobudo ne boste le še bolj prestrašili, se lahko lotite nove tehnike zapeljevanja. Poskusite kaj drugačnega, poskrbite, da se bo počutil privlačnega in zaželenega. Včasih zadostuje le iskren pogovor o seksu, na dejanja pa lahko preideta pozneje!

Če kadi, redno uživa alkohol in se ne giba dovolj, povrhu pa mu služba prinaša veliko stresa, ga spodbudite k bolj zdravemu življenjskemu slogu. Morda je telesno izčrpan, sprostitev s cigareto in kozarcem pa naredi več škode kot koristi. Težave so morda le prehodnega značaja, a če jih bosta zanemarjala predolgo, lahko prerastejo tudi v depresijo. Pogovor lahko prinese čarobne rezultate!