Odlika vrhunskega športnika je zanesljivo vztrajnost. A vendarle zagotovo ni vedno tako samoumevna: od kod črpate energijo in navdih za nove in vedno naporne podvige, sploh takrat, ko ne gre vse po načrtih?

Ko ne gre, vedno moraš poiskat pozitivne stvari ali pa pogledat nazaj in tam poiskat pozitivne dogodke. Seveda je odvisno, za kaj gre. Recimo, če ti tehnično kaj ne gre, poskušaš priklicati dobre občutke iz uspešnih obdobij in si tako pomagati, da še vedno verjameš vase in svoje sposobnosti, čeprav ti gre trenutno slabo.

Videti je, da je vztrajnost vrlina, ki je predvsem mladim danes primanjkuje.

Mogoče res prehitro obupajo in hočejo po najlažji poti priti do cilja. Včasih je treba malce potrpeti, pa tudi nekaj časa trpeti in vztrajati do boljših časov. 

So vam to starši privzgojili ali vas je tega naučil šport? Ima človek to preprosto v sebi?

Težko ti kdo to vsili, rekla bi, da je to rezultat vsega po malem. Eno je vzgoja, to je tudi v tebi, nekaj ti dajo izkušnje ...

Kje iščete podporo, energijo, ko ste tako daleč od doma? Imate morda kakšno razvado, s katero se pocartate med sezono?

Poslušam kakšno glasbo, ki me umirja, predvsem ob raztezanju. Kakšne posebne meditacije pa nimam! 


Vas zanima zgodba še katerega izmed zimskih športnikov, ki branijo slovensko zastavo na olimpijskih igrah v Pyeongchangu 2018? Spremljajte serijo člankov o Slovenski olimpijski vztrajnosti.

Preberite si zgodbo o
slovenskih skakalcih, zgodbe slovenskih alpskih smučarjev Boštjana KlinetaKlemna Kosija in Ane Bucik ter mlade skakalke Špele Rogelj.