Odlika vrhunskega športnika je zanesljivo vztrajnost. A vendarle zagotovo ni vedno tako samoumevna: od kod črpate energijo in navdih za nove in vedno naporne podvige, sploh takrat, ko ne gre vse po načrtih?

Šport je ena sama vztrajnost. Začne se že v mladih letih: tvoji vrstniki hodijo na rojstne dneve in drugam, ti pa moraš smučati oziroma trenirati. Ko rasteš, je to vse bolj intenzivno, vsa odrekanja, vse delo, slabi rezultati, velikokrat ti je težko. In to premagati - to je vztrajnost

Videti je, da je vztrajnost vrlina, ki je predvsem mladim danes primanjkuje. 

Definitivno prehitro vržejo puško v koruzo. V starih časih je bilo drugače! Saj ne, da sem jaz tako star, pa vendarle, mi smo bili mladina, ki smo zrasli v naravi, na ulici. Znali smo sprejeti poraze, dandanes tega mladina ne zna tako kot včasih, kar je velika škoda. 

So vam to starši privzgojili ali vas je tega naučil šport? Ima človek to preprosto v sebi?

To moraš imeti v sebi. Kdor tega nima, hitro odneha. Seveda, tega se da tudi naučiti, ampak ne toliko. Te pa šport vsekakor naredi odpornega.

Kje iščete podporo, ko ste tako daleč od doma? Imate morda kakšno razvado, s katero se radi pocartate?

Nekih posebnih razvad nimam, poskušam se na vsakem koraku počutiti dobro. Morda nekaj dobrega pojem ... Nimam pa nekih eksplicitnih potreb. 


Vas zanima zgodba še katerega izmed zimskih športnikov, ki branijo slovensko zastavo na olimpijskih igrah v Pyeongchangu 2018? Spremljajte serijo člankov o Slovenski olimpijski vztrajnosti.

Preberite si zgodbo o 
slovenskih skakalcih, zgodbe slovenskih alpskih smučarjev Boštjana KlinetaKlemna Kosija, Ane Bucik, Tine Robnik in Maruše Ferk ter mlade skakalke Špele Rogelj.