Vaše predavanje je nosilo naslov 'Bolezen ali ljubezen'. A ta bolezen se ni nanašala na zmedene občutke močne zaljubljenosti.  

Ne, gre za nekaj drugega. Vedno me je zanimalo, kot je rekel že Prešeren, "kako se v strup prebrača vse, kar srce si sladkega obeta". Zakaj so ljudje, ki so tako zaljubljeni, da ne vidijo nobenega problema od zdaj, pa do pokojnine, lahko čez šest mesecev že v laseh drug z drugim? Zakaj se recimo ponavljajo konflikti v zvezah, četudi menjamo partnerje? Kaj je tisto, kar vnašamo v ljubezen, kar ni več samo ljubeče in dobronamerno, ampak prinese temnino, ki jo je treba počistiti? In seveda tudi, kako jo počistiti. 

Trdim, da se dobro obnesejo tisti zakoni, kjer oba partnerja znata dobro stat tudi vsak zase. Ne samo na eni nogi, ampak na obeh. 

Lahko bi rekli, da ta nauk poslušamo že stoletja. Lekcija zgodb o romantični ljubezni je bila vedno tragičen konec. 

Romeo in Julija sta se poznala en teden, me pa prav zanima, kako bi se razumela, če bi bila stara 60 let, imela deset otrok, 20 vnukov in ves čas skupaj bivala. Definitivno vsi govorijo o tem, da je potrebno iz zaljubljenosti narediti ljubezen, za kar je potrebno delo, in to je čista resnica. A na žalost vsi mislijo, da to delo na odnosu pomeni, odreči se sebi in se zlepiti s svojim partnerjem. Da postanete, vse tisto, kar on hoče, od vas. A jaz trdim nasprotno. Trdim, da se dobro obnesejo tisti zakoni, kjer oba partnerja znata dobro stat tudi vsak zase. Ne samo na eni nogi, ampak na obeh in si delita tisto, kar jima je skupno.

Na konferenci smo vas opazili že od samega začetka, kjer ste pozorno spremljali nastope vaših kolegov. Čeprav se vaša mnenja kdaj razlikujejo med vami torej ni rivalstva? 

Sama se z nikomer ne kregam. Zanimivo mi je, kaj imajo povedati ostali. Sem pa sigurna v to, kar povem sama, saj imam za tem 25 let dela in 60 let izkušenj.