Stoch se je danes s šesto zmago v sezoni (130,5 in 131 m, 297,1 točke) še utrdil v skupnem vodstvu pokala, ima že več kot 100 točk prednosti pred tekmeci. Drugi je Norvežan Daniel Andre Tande (803), ki je bil tokrat sedmi, tretji pa Domen Prevc (780). Domen je po tekmi (129 in 130 m, 276,6) dejal: "Tekma je bila poštena, zelo malo razlike je bilo, kar se vetra tiče. Je pa še bilo nekaj vetrovne izravnave. Kar se mene tiče, sem zadovoljen. Skoki gredo počasi na bolje." O vzdušju med tekmo je priznal: "Sam ne gledam na to, koliko gledalcev je pod skakalnico, ampak se osredotočam nase, na zaletu sem sam in gledam le na to, kdaj bo Goran Janus zamahnil z zastavico in kaj moram sam narediti." Prihodnje tekme v Willingenu konec naslednjega tedna se že veseli, saj mu po njegovih besedah tamkajšnja velika skakalnica zelo ustreza. 

Branilec velikega kristalnega globusa Peter Prevc je bil danes 13. (125,5 in 131 m, 270), Cene Prevc 21. (124,5 in 125 m, 261,5), Jernej Damjan pa 22. (122 in 125 m, 260,3). Cene je bil po prvi seriji 18., najboljši posameznik sobotne ekipne tekme Peter Prevc šele 19., Damjan pa 27. (125,4). Slednji je po boljšem finalnem skoku napredoval in se uvrstil takoj za Cenetom Prevcem. Še bolj se je povzpel Peter Prevc, vendar je bil njegov zaostanek prevelik, da bi se lahko po dveh posamičnih tekmah premora, ki si ga je vzel zaradi precej slabših skokov kot v minuli zimi, potegoval za prvo deseterico. Tako je ostal na 17. mestu v skupni razvrstitvi. 

"Po včerajšnjih odličnih skokih na ekipni tekmi so bila pričakovanja zelo visoka. Kot pa se običajno zgodi, se potem glava poigra s telesom," je priznal Peter in nadaljeval: "V prvi seriji sem naredil napako, ki me je stala vidnejše uvrstitve. Tako tudi v finalu ni bilo take lahkotnosti kot dan prej. Čeprav sem imel v finalu dober skok, pa nisem bil najbolj zadovoljen, ker sem imel tudi kar dobre pogoje." Nad današnjim slabšim rezultatom ne obupuje preveč, saj pravi: "Za razliko od novoletne turneje zdaj vsaj vem, kje je bila napaka in kako se je lotiti, to je bilo na turneji kot gordijski vozel."

Preostali trije Slovenci, Jurij Tepeš (38.), Bor Pavlovčič (40.) in Aljaž Osterc (46.) se v finale niso uvrstili.