Javnost so šokirala pisma pisateljice Anne Graham Hunter, ki je po več kot 30 letih javno spregovorila o spolnem nadlegovanju, ki ga je izkusila s strani priljubljenega Hoffmana, ko je leta 1985 kot praktikantka sodelovala na snemanju filma Smrt trgovskega potnika. Takrat je štela rosnih 17 let, igralec, ki se je gledalcem v srca vtisnil z mnogimi filmskimi uspešnicami, pa kar 30 let starejši od nje. »Odkrito me je osvajal, me grabil za zadnjico, in glasno razglabljal o seksu pred menoj. Nekega jutra, ko sem prišla v njegovo garderobo da poberem naročilo za zajtrk, me je pogledal se zarežal in rekel: "Trdo kuhana jajca bi ... in mehko kuhan klitoris." Njegovi priskledniki so bruhnili v smeh, jaz pa sem brez besed zapustila prostor. Zatekla sem se na stranišče in zajokala,« se spominja Hunterjeva. Svoje izkušnje in občutke glede sodelovanja s Hoffmanom je tedaj v pismih zaupala le svoji sestri, še leta po teh pripetljajih pa je bila razdvojena med občudovanjem igralca na filmskem platnu in prezirom do izprijenega moškega lika, ki ga je imela priložnost spoznati. Avtorica je v luči afere, ki je zatresla temelje hollywoodske industrije, za ameriški medij Hollywood Reporter napisala kolumno, v kateri je razkrila tako pisma iz daljnega leta 1985, kot svoje aktualne poglede na problematiko spolnega nadlegovanja. »Pri 49. razumem, da Dustin Hoffman spada v široko razširjeni vzorec vedenja, ki so ga ženske deležne tako v Hollywoodu, kot na drugih področjih družbe,« razmišlja Hunterjeva in povzame: »Bil je predator, jaz pa otrok in to, kar se je dogajalo, je bilo spolno nadlegovanje. Kako ta izkušnja pade v moj življenjski vzorec, pa bom najverjetneje ugotavljala še v vseh nadaljnjih letih.« 

Hoffman se je na objavljeni zapis odzval z opravičilom: »Do žensk čutim izredno spoštovanje in se počutim grozno, da sem s kakršnimkoli dejanjem avtorico spravil v neprijetno situacijo. Žal mi je. To vedenje ne odraža človeka, ki v resnici sem.« V skoraj tako kočljivi situaciji kot zloglasni producent Harvey Weinstein pa se je sedaj znašel tudi filmar Brett Ratner. Režiser, ki so ga še pred slabim mesecem kovali v zvezde kot ustvarjalca, ki namerava na filmska platna prinesti biografijo ustanovitelja Playboya, je začasno prekinil vsa sodelovanja s produkcijsko hišo Warner Bros, saj, kot pravi sam, ne želi nanje priklicati negativnih posledic, dokler ne uredi zasebnih težav. Te so gotovo več kot preglavice, saj je 48-letnega Ratnerja v intervjujih za Los Angeles Times spolnega nadlegovanja in neprimernega vedenja obtožilo kar šest žensk. Manekenke in igralke so bile priča opolzkemu nagovarjanju, v nekaterih primerih pa je režiser pred njimi celo masturbiral in jih silil v spolne odnose. Ratner vse obtožbe zanika, pridružuje pa se mu tudi odvetnik Martin Singer, ki je v 10-stranskem pismu za The Times izjavil, da v dveh desetletjih, kar ga pravno zastopa, nobena ženska proti njemu ni izdala obtožbe niti zahtevala ali dobila finančno odškodnino. Ratner sicer v Hollywoodu slovi po svojem osvajalskem vedenju, večkrat pa se je tudi glasno hvalil o svojih spolnih podvigih z zvezdnicami. Ali bo takšen 'ugled' ohranjal še v prihodnje, bodo pokazali ukrepi glede izpovedi žensk. So pa filmarju vrata zaprli že pri Playboy Enterprises in zamrznili dogovore glede snemanju filma o Hughu Hefnerju. Umaknil se je tudi igralec Jared Leto, ki naj bi v celovečercu upodobil slovitega ustanovitelja. Njegov predstavnik Robin Baum je dejal, da Leto ni in tudi ne bo sodeloval z Ratnerjem v omenjenem projektu in vseh drugih, ki bi morebiti sledili v prihodnje.     

 

 

Zgodbe o neprimernem vedenju Spaceyja, ki je ob prvi izpovedi žrtve pred nekaj dnevi priznal, da je gej, pa se tudi vrstijo. Igralci, filmarji in celo hotelski uslužbenci prihajajo na dan z zgodbami o zvezdnikovi izprijenosti. Nekatere naj bi grabil za mednožje, drugim razkazoval svoj spolni ud, spet tretje nadlegoval v spanju. Mehiški igralec Roberto Cavazos, ki je delal v londonskem gledališču Old Vic v času, ko je Spacey tam sodeloval kot umetniški vodja med leti 2004 in 2015, je razkril, da je zvezdnik »rutinsko prežal« na mlade igralce. »Zdelo se je, da je bil edini pogoj za izbiro njegovih žrtev to, da si moški mlajši od 30 let,« je zapisal v objavi na facebooku.