Naučite se prisluhniti sebi in hčerkama

Razumem vaš izjemno težek življenjski položaj in predvsem odločitev, pred katero ste. Da bi lahko spremenili življenje, potrebujete najprej osnovne materialne pogoje. Ničesar ne vem o vaših stanovanjskih razmerah. Ali imate možnost, da se z deklicama odselite drugam, proč od moža? Dokler je nimate, je vsako premišljevanje o ločitvi nesmiselno. Samo pravna ločitev namreč ne bo vplivala na medsebojne odnose. Enako pomembna je zaposlitev. Tega se tudi sami zavedate, zato usmerite vso energijo v iskanje službe. Samostojno pot v novo življenje vam lahko omogoči le ekonomska neodvisnost od moža. Seznanite svetovalca na zavodu za zaposlovanje, ki je pristojen za vas, z okoliščinami, v katerih živite, morda vam lahko ponudijo kakšno obliko izobraževanja ali usposabljanja in vam tako pomagajo, da boste lažje dobili delo.

Trditev vašega moža, da ste ovira na njegovi življenjski poti, je le izgovor, ker se vas želi znebiti. Verjetno se vas je naveličal. Njegovi življenjski cilji, ki vas izključujejo, so popolnoma materialni, zato si težko predstavljam, da vas je sploh kdaj imel rad. Najbrž sta se zbližala zaradi močne spolne privlačnosti, ki je značilna za obdobje zaljubljenosti in jo ljudje radi zamenjujejo z ljubeznijo. Predvidevam, da je bilo tako tudi z vama in v tistem obdobju sta se poročila in na svet sta prišli deklici. Ko je spolna očaranost vašega moža minila, ste mu postali odveč in zdaj se želi ločiti, ker nima od vas nobenih materialnih koristi. Če bi imeli dobro službo ali morda donosno obrt, mu ločitev še na misel ne bi prišla in vneto bi zatrjeval, da vas ljubi.

Pred vami je naporno življenjsko obdobje in ob sebi boste potrebovali ljudi, ki vam bodo v oporo in ki jim lahko zaupate. Poiščite jih v svojem okolju. Morda so med sorodniki ali prijateljicami. Vedno se najdejo ljudje, ki so pripravljeni pomagati drugim, če ti le pokažejo, da potrebujejo pomoč. Naučiti se boste mogli prisluhniti sebi, svojim čustvenim potrebam in potrebam hčerk, ki bosta in sta pravzaprav že najranljivejši žrtvi v vaši življenjski zgodbi. Deklici in vi sami bodite najpomembnejše osebe v vašem življenju in zavest o tem naj vam pomaga in vas vodi v težkih trenutkih, ki vas še čakajo na poti do bolj zadovoljnega življenja.