S Petrom Polesom boste to pomlad vodili novo plesno oddajo Zvezde plešejo. Kako blizu je vam ples? Ste se kdaj aktivneje ukvarjali z njim? 

Ples imam rada, se mu rada tudi prepustim. Že kot majhna punčka sem hodila v 'resno' plesno šolo, starši so me vozili iz Bohinjske Bele v Ljubljano, ko sem bila stara 6 let. Kasneje sem obiskovala še tečaje skupinskih plesov, a bolj rekreativno. Kasneje sem se odločila tudi za tečaj tanga in salse. Sem pa to znanje že malo pozabila. :) 

Katera plesna zvrst vam je najljubša?

Pri plesu v parih so mi najljubši latinsko-ameriški plesi. 

Bomo plesati videli tudi voditelja?

Malo zagotovo, koliko, pa bo jasno tekom sezone.  

Kako pa, če vzamemo za metaforo ples, potekajo stvari v vašem zasebnem življenju. Kdo vodi, moški ali ženska, vi ali partner?

Ples je lepa prispodoba za življenje in odnose. Tako kot v plesu zagovarjam, da moški vodi, ženska pa se mora znati temu prepustiti. Brez zadržkov in slabega občutka. Tudi to je namreč umetnost, odraz zrelosti in čustvene inteligence. Moškega vodenja pa si ne smemo predstavljati tako, da vse kar on reče, ona stori. Moški mora s svojimi dejanji najprej znati storiti vse to, kar potem pričakuje od ženske. 

Pri veliko plesnih zvrsteh so ključni koraki. Tudi vi radi natančno načrtujete vsak naslednji življenjski premik, ali raje improvizirate? 

Joj ne, tukaj pa ni tako. Živim zelo iz dneva v dan in redko pomislim na ne tako daljno prihodnost. Edino, kar naredim, je to, da si napišem vse, kar me čaka v naslednjem dnevu: kaj moram narediti, kje moram biti v določenem času, na kaj ne smem pozabit. Svoj delavni urnik imam rada pod kontrolo, čeprav sumim, da bolj zato, ker rada pišem in rišem. ;)