Prva dama ZDA slovenskih korenin Melania Trump je danes zakorakala v novo življenjsko obdobje, mediji pa opažajo, da je predsednikova soproga že vse od izbruha pandemije novega koronavirusa pričela nase usmerjati pozornost z izjavami in dejanji, ki so diametralno nasprotje Donalda Trumpa. Je to nemara posledica bližanja abrahamu? 

Medtem ko ameriški predsednik še vedno podcenjuje nevarnost virusa, razširja škodljive in nepreverjene zdravstvene informacije ter zatrjuje, da ne bo dovolil, da ukrepi proti pandemiji terjajo več žrtev kot virus sam, je Melania, ki že skoraj tri in pol leta Trumpove vladavine modro molči in se zelo nerada javno izpostavlja, priporočila glede koronavirusa vzela zelo resno. Na družbenih omrežjih prva dama sedaj redno objavlja pozive Američanom, kako naj skrbijo za zdravje, za razliko od Donalda, ki je nedavno izjavil, da zaščitne mask "pač noče nositi", pa je Melania na Instagramu in Twitterju objavila svoj portret z masko in tudi video, v katerem zagovarja, da se morajo zaščitnih ukrepov držati vsi Američani. 

Politični strokovnjaki ne vedo, ali Melania s takšnimi dejanji provocira svojega moža, opazili so namreč tudi, da prva dama ne deli njegovih objav na družbenih omrežjih, ampak citira celo tiste ustanove, ki jih predsednik kritizira, a so si enotni v mnenju, da je njen odziv na trenutno situacijo veliko bolj odgovoren kot Trumpov, katerega izjave v tako resni krizi vzbujajo veliko skrb. 


A Donald svojo skoraj 24 let mlajšo soprogo očitno še vedno podpira v njenih nastopih. Za letošnji rojstni dan si je celo zamislil, da bi ji ob abrahamu osebno čestitali vsi Američani. Odprl je spletno stran, na kateri lahko kdorkoli odda svoje voščilo prvi dami in tako predsedniku pomaga presenetiti Melanio. 

Presenečenje verjetno ne bo veliko, glede na to, da je spletna stran javna in Melania zanjo zagotovo ve že od vsega začetka, bo pa morda nekoliko bolj posebno darilo kot šopek rož in voščilnica, ki jo je od Donalda dobila za svoj 48. rojstni dan. Takrat je predsednik novinarjem na presenečenje, da žena milijarderja za rojstni dan dobi tako skromno pozornost, dejal: »Zelo sem zaposlen, ne morem letati naokrog in izbirati daril.« No, za letošnjo skupinsko voščilnico državljanov ZDA, ki jo je brez dvoma organizirala njegova služba za odnose z javnostjo, se prav gotovo ni preveč pretegnil.