Novica je najprej završala v ameriških medijih, ti so poročali, da je oče Meghan Markle, Thomas Markle, odločitev, da se ne udeleži kraljeve poroke, sprejel zato, ker hčerke ne želi osramotiti. V javnost so namreč pred kratkim pricurljale njegove fotografije med pripravami na ta slavnostni dogodek, kaj hitro pa se je razvedelo, da ni šlo za navadno akcijo paparacov, ampak da je Markle klonil pod pritiski medijev in v fotografiranje privolil v zameno za masten honorar. 


Vir: Telegraph


Fotografije, na katerih mu krojač v mehiškem mestu Rosarito, kjer živi, jemlje mere za obleko za poroko in na katerih občuduje fotografijo kraljevega para na računalniku, naj bi po pisanju tabloida Daily Mirror prodal za 100.000 dolarjev (83.000 evrov). Kraljeva palača sicer spoštuje zasebnost, zato jim takšno medijsko razkazovanje gotovo ni bilo po godu, vir blizu Markla pa je za Daily Mirror še povedal, da je oče bodoče neveste v fotografiranje privolil, ker so ga paparaci neustavljivo preganjali. Zdaj naj bi se »počutil kot popoln tepec«, ki so ga pretentali. 


Vir: The Sun


Dodaten razlog, zakaj 73-letnega očeta Meghan naj ne bi bilo na poroko, je tudi njegovo zdravstveno stanje, poroča britanski tabloid The Sun. Pred šestimi dnevi je doživel srčni napad, a je v želji, da se udeleži poroke, kmalu zapustil bolnišnico. Zaradi medijskega cirkusa se sedaj boji za svoje zdravje in naj bi se tja vrnil, v strahu, da se napad ponovi. 


Vir: The Sun


Kensingtonska palača sicer še ni potrdila, da očeta Meghan Markle ne bo na sobotno poroko, je pa v sporočilu za javnost nakazala, da ne gre vse po načrtih. »To je zelo oseben trenutek za gospo Markle v dneh pred njeno poroko,« so zapisali. »S princem Harryjem znova prosita za razumevanje in spoštovanje gospoda Markla v težki situaciji,« so dodali. Kdo bo torej pospremil nevesto do oltarja? Če se Markle za pot v London ne odloči, bo morala Meghan ženinu izročiti 61-letna mati neveste Doria Ragland. Meghan naj bi ji to nalogo zaupala že v primeru, da se očetovo zdravstveno stanje ne izboljša. Kako se bo v soboto odvila ceremonija, pa bodo lahko slovenski gledalci spremljali tudi na domačem prenosu v živo, ki ga bosta na spletnem portalu 24.com od 12.30 dalje s komentarjem vodili Ota Širca Roš in Nika Ambrožič Urbas. 


Meghan z mamo Dorio. Vir: The Sun


Ali bosta očeta Markla mladoporočenca obiskala po poroki, sedaj še ni znano, bosta pa zagotovo morala prestaviti medene tedne. Iz Kensingontske palače so v soboto namreč sporočili, da princ Harry in njegova soproga po poroki še ostajata v Londonu, saj se bosta najprej udeležila vrtne zabave Harryjevega očeta princa Charlesa, ki bo prihodnji torek v Buckinghamski palači.